Societat

Barcelonès

Demanen la custòdia del xai alliberat a Badalona

L'entitat animalista Badagats va demanar ahir a l'Ajuntament de Badalona la custòdia del xai que la Guàrdia Urbana va trobar dissabte al maleter d'un cotxe. “Volem portar-lo a un lloc que estigui bé i on mai torni a ser maltractat”, va afirmar Carmen Moreno, vicepresidenta de Badagats, després d'entrar la petició de custòdia al registre municipal. En concret volen portar el xai a una protectora d'animals de Montcada i Reixac amb la qual ja s'han posat en contacte.

Badagats admet que és la primera vegada que té coneixement d'un cas de maltractament de xai a la ciutat com el viscut dissabte, però no d'altres espècies: “Del maltractament animal a Badalona n'hi ha per escriure un llibre”, va afegir Moreno.

L'Ajuntament va assegurar ahir que atendrà aquesta petició i que si la Generalitat no s'hi oposa, lliuraran el xai a Badagats perquè el custodiï. El xai va ser alliberat després d'haver estat amb les potes lligades durant cinc hores tancat al maleter d'un cotxe que estava a ple sol. Segons van explicar ahir fonts municipals, un veterinari va atendre el xai i va determinar que estava bé de salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.