Festes populars i fires

ALELLA (Maresme)

Setmana del Vi de la DO Alella

Entre copes a la DO Alella

La riquesa d'olors, gustos i varietats de la DO Alella es pot experimentar durant els propers deu dies als quinze municipis que en formen part i que organitzen activitats per donar a conèixer els vins de la zona. La 2a Setmana del Vi de la DO Alella s'enceta avui amb propostes per a tots els sentits. Diversos restaurants ofereixen menús amb plats maridats amb vins de la zona i alguns amb música en viu. Hi haurà també visites guiades a cellers; passejades per les vinyes a peu, en segway o en poni; música en viu, cinema i exposicions de pintura i fotografia.

Aquest diumenge, a les 10 del matí, a la masia de Carrancà de Martorelles, dos masovers faran una visita teatralitzada a les vinyes del poble i explicaran com era la cultura del vi just abans de l'arribada de la fil·loxera. L'activitat, que és gratuïta, es complementa amb un tast de vins de la DO Alella i la xerrada d'un historiador local.

El proper diumenge, el celler Bouquet d'Alella organitza una verema amb trepitjada de raïm i premsat en què els assistents es podran endur el most a casa amb instruccions per fer el seu propi vi. El preu de l'activitat és de 22 euros.

Del 23 de setembre al 2 d'octubre. Hi participen 15 municipis del Maresme i el Vallès Oriental.

Verema romana

Els romans celebraven l'inici de la verema amb una festa anomenada Vinalia Rustica, on no faltaven les invocacions a Júpiter per aconseguir una bona collita. El parc arqueològic de la Cella Vinaria, a Teià, organitza aquest cap de setmana visites teatralitzades i tot un seguit d'activitats per donar a conèixer aquest centre de producció vinícola de la Laietània romana, que ja era operativa entre els segles I aC i V dC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.