Societat

Ecologistes en acció rebutja la conversió de la fàbrica de ciment de Bunyol en una macroincineradora

La instal·lació podria incinerar fins a 260.000 tones a l'any de 171 tipus diferents de residus

Ecologistes en Acció ha anunciat la presentació d'al·legacions a la sol·licitud de Cemex España S.A de modificació substancial de l'Autorització Ambiental Integrada (AAI) per a poder incinerar en la cimentera de Bunyol fins a 260.000 tones de 171 tipus diferents de residus, des de fangs de depuradora i farines càrnies a residus tòxics i perilloses.

La sol·licitud de Cemex suposaria augmentar la substitució energètica dels combustibles tradicionals des del 60% autoritzat actualment fins al 90%, cosa que comportaria, segons Ecologistes en Acció, transformar la fàbrica de ciment en una macroincineradora de residus de les quatre que contempla el Pla Integral de Residus en tramitació.

L'agrupació ecologista ha recordat que en el Conveni firmat entre Cemex i l'Ajuntament de Bunyol en 2007, Cemex es va comprometre a reduir progressivament la incineració de residus perillosos i substituir-los per combustibles derivats dels residus sòlids urbans i ha denunciat que amb l'aprovació de la sol·licitud “s'incompliria aquest compromís”.

Ecologistes en Acció, però, ha manifestat que “té poques esperances”de què les seues al·legacions siguen escoltades, “atesa la política antiecològica proincineració de la Generalitat i la connivència existent amb els desitjos de la multinacional”. La concessió de la modificació substancial de l'AAI depén de la conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.