Societat

Tercera dona morta amb violència en només sis dies

Els Mossos busquen la parella d'una dona que va aparèixer ahir morta a Nou Barris

Tots dos eren toxicòmans i la nit abans havien arribat drogats a casa, segons els veïns

Compartien l'habitatge amb deu persones

Setmana tràgica a Catalunya. Una noia de 25 anys i de nacionalitat espanyola va ser assassinada ahir en un domicili de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris. Aquest fet eleva a tres les dones mortes de manera violenta en els últims sis dies, després dels casos registrats a Girona –el 31 de desembre– i l'Ametlla de Merola (Puig-reig), aquest dimarts. Durant el 2011 van morir deu dones en mans de les seves parelles o exparelles.

En el cas d'ahir, el cadàver de la dona va ser descobert cap a les dues de la tarda per un company de pis, tot i que les primeres gestions indiquen que la víctima va morir hores abans. El cos era en una habitació del domicili, envoltat de molta sang, i presentava un fort cop a la part posterior del cap. La causa de la mort seria una fractura cranioencefàlica, tot i que la policia està esperant els resultats de l'autòpsia per acabar-ho de determinar oficialment.

El principal sospitós de l'assassinat és la parella sentimental de la dona, un home d'entre 30 i 40 anys i també de nacionalitat espanyola, que es troba desaparegut des d'ahir al matí. Es tracta d'un toxicòman conegut al districte de Nou Barris, que feia poc més d'un mes que residia amb la víctima –també consumidora de droga i de molts medicaments– en un pis del carrer Pedraforca compartit amb una desena d'immigrants de la zona. Precisament, va ser una d'aquestes persones la que va descobrir el cadàver quan va arribar al pis a dinar i va avisar els Mossos d'Esquadra, que ahir a la nit continuaven buscant l'home per la zona. A l'hora de tancar aquesta edició no hi havia cap novetat. La policia va repartir una foto del sospitós a totes les patrulles. Es tracta d'un home molt prim, amb mitja melena i d'estatura baixa.

Els investigadors de la policia catalana van estar fins ben entrada la tarda al pis fent diverses gestions. Entre altres coses, es van contrastar les soles de les sabates de les persones que compartien pis amb la parella amb unes petjades que es van trobar a l'habitació en què va aparèixer el cadàver. No hi va haver resultats coincidents. Durant l'escorcoll al domicili, els agents també haurien vist que l'homicida havia robat la bossa de mà de la víctima, en què hi hauria diners i efectes personals de la dona.

No els sorprèn el crim

Una de les poques veïnes que es va atrevir a parlar obertament amb els mitjans de comunicació va assegurar que “ja es veia a venir” un fet tan tràgic com el d'ahir. Segons el seu testimoni, la parella arribava cada nit drogada a casa i era “habitual” que se sentís soroll a l'interior del domicili, “però com a tot el barri”. “Vivien deu persones en un mateix pis sense cap tipus de control”, va afegir. En tot cas, però, la mateixa veïna va assegurar que mai no havia escoltat cap baralla entre la parella, i altres testimonis indiquen que justament la nit abans dels fets havien arribat en “molt mal estat” a casa.

10.817
trucades
va rebre l'any passat el 900 900 120, d'atenció a les dones que són víctimes de qualsevol violència.
10
dones
van perdre la vida a Catalunya en mans de les seves parelles o exparelles el 2011. A tot l'Estat en van ser 61.

Mato promet més protecció a les dones en risc

La nova ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va anunciar ahir la seva intenció de millorar els actuals instruments per garantir la protecció de les dones en situacions de risc. Mato va condemnar ahir la primera mort per violència de gènere de l'Estat, la dona de l'Ametlla de Merola, i va aprofitar la seva primera mostra de condol oficial sobre violència de gènere per avançar que vol oferir millors serveis de protecció a les dones amenaçades per la seva parella o alguna altra persona. Les mesures per incrementar la rigidesa quan algú infringeixi les ordres d'allunyament inclouran els infants, de manera que s'ampliïn les prohibicions a altres membres de la família. Mato vol col·laborar i abordar conjuntament amb les comunitats autònomes i els organismes de gestió judicial, segons el comunicat oficial d'ahir, les possibles reformes per endurir els dispositius d'allunyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.