Societat

“Havíem trobat la solució per salvar la Bressola de Càldegues”

El director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà considera injustes les crítiques al govern català

En dos anys La Bressola ha perdut dos-cents setanta mil euros de subvencions de la Catalunya autònoma

“La Generalitat havia trobat una solució definitiva per l'escola de Càldegues, però el consell d'administració de La Bressola no l'ha considerat oportuna” afirma el delegat del govern català a Perpinyà Joan Gaubí. La proposta va ser feta el 27 de gener per Germà Gordó, secretari del govern, i el mateix Gaubí en una visita al col·legi de La Bressola del Soler, en presència del senador UMP i batlle de la població François Calvet. La Generalitat proposava un finançament anual de l'escola de l'Alta Cerdanya “provinent del projecte de cohesió del territori, amb el fons comú per l'Eurodistricte” explica Gaubí. Aquest fons comú la Generalitat el gestiona conjuntament amb el Consell General dels Pirineus Orientals. El director de la Casa de Perpinyà considera que “dir que la Generalitat no ajuda prou La Bressola és irresponsable, aquest és un tema que hauria d'estar per sobre de polèmiques”, fent referència a les crítiques rebudes dels partits polítics Unitat Catalana i Solidaritat.

El director general de La Bressola, Joan-Pere Le Bihan, confirma que ”efectivament, es va parlar d'aquesta proposta feta al darrer moment” però que el consell d'administració “no vol entrar en polèmiques entre partits polítics, als que agraeix, a tots, el seu interès i recolzament”.

Dos cents mil euros menys en dos anys

Sobre un pressupost anual de seixanta mil euros de l'escola de Càldegues, la proposta de la Generalitat era d'aportar-ne quaranta-vuit mil dels fons de l'Eurodistricte. Aquesta suma havia de rebre el vist-i-plau del Consell General, que des de la fundació de La Bressola sempre s'ha negat, fins avui, a ajudar “les escoles privades catalanes”. A La Bressola es va considerar que “hi havia molts dubtes sobre la viabilitat de la proposta”, segons pares d'alumnes.

Reducció important de subvencions

Les subvencions per totes les escoles nord-catalanes que La Bressola rebia de la Generalitat, fa dos anys, arribaven fins a sis-cents vint-i-cinc mil euros. La xifra s'ha reduït, des de llavors, de gairebé dos-cents mil euros. Els ajuntaments de la Catalunya autònoma que han suprimit el seu ajut econòmic a causa de la crisi són cent setanta, el que representa per a La Bressola una pèrdua suplementària de més de setanta mil euros cada any.

“La Generalitat no pot assumir sola el manteniment de totes les escoles catalanes de la Catalunya Nord” afirma Gaubí. “Les institucions departamentals i regionals de l'estat francès, així com els partits polítics catalans, han de prendre les seves responsabilitats. Es tracta d'un problema de país que ens pertoca d'assumir entre tots” conclou el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres