Societat

Controlat l'incendi de Sant Cebrià de Vallalta

Les flames han cremat entre 3 i 4 hectàrees de vegetació agrícola

El foc no ha arribat fins a les cases de l'urbanització Castellar d'Índies i només s'han hagut d'evacuar una desena d'habitatges de Can Xuxa

Els Bombers de la Generalitat han controlat aquest dissabte a la tarda l'incendi que cremava des d'aquest migdia una zona de vegetació agrícola de Sant Cebrià de Vallalta. El foc, que ha cremat entre 3 i 4 hectàrees, ha obligat a desallotjar unes 50 persones de la urbanització Can Xuxa.

L'incendi s'ha declarat poc després de dos quarts de dues de la tarda en una zona de canyes a la riera d'en Mates, prop de l'urbanització Castellar d'Índies. Un dels focus secundaris ha afectat també una zona de vegetació forestal.

Quinze dotacions dels Bombers –12 terrestres i 3 aèries– han treballat en les tasques d'extinció del foc.

El segon tinent d'alcalde del municipi, Jordi Parés, ha explicat a l'ACN que el foc s'ha detectat cap a la una del migdia, quan s'ha localitzat una columna de fum important a la zona de la Riera de Sant Andreu.

Segons Parés, hi havia risc que l'incendi s'enfilés per la carena on hi ha els 500 habitatges de la urbanització Castellar d'Índies, però finalment només s'ha quedat en un “ensurt” per als veïns de la zona i només s'han hagut d'evacuar una desena d'habitatges de Can Xuxa.

El responsable municipal no ha pogut quantificar l'àrea cremada, però ha assegurat que és una àrea petita. La vegetació afectada pel foc han estat canyissos, pollancres, matolls i alguns pins.

Incendi a Calelle

Un altre incendi aquest dissabte al migdia al Maresme ha cremat un canyissar a Calella, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha produït poc després de dos quarts de dues del migdia a la zona de la Riera de Salella. Dues dotacions terrestres treballen a la zona de l'incendi, que ja està controlat des del voltant d'un quart de tres del migdia, i aquesta tarda remullen la part afectada per tal d'evitar possibles revifalles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.