Monogràfics

VILASSAR DE MAR (Maresme)

Festa major

De l'alçada d'un campanar

L'Ase Innocenci fa deu anys i es converteix en el protagonista de la festa major de Vilassar de Mar, la dels penjaases. Tot i que no podrà evitar acabar penjat al campanar de l'església, tal com mana la tradició, aquest any ho celebrarà acompanyat. A la cercavila que es farà dissabte a un quart de vuit de la tarda hi participaran la Follonera, dels Diables Folls de Palafolls; els Rucs Ardents, del Ball de Diables d'Ascó; el Ruc de la Granada i la Mulassa Feixuga, del Vendrell.

La festa comença avui amb l'arribada dels gegants Pigat i Lucía a bord del Sant Ramon. Demà, després de la cercavila, es farà la celebració de l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça de l'Església i a dos quarts de nou es penjarà l'Ase Innocenci al campanar mentre es llegeix la llegenda dels penjaases. La revetlla, amenitzada per Hotel Cochambre, començarà a dos quarts de dotze de la nit i la gresca s'allargarà fins al matí amb la despertada sorollosa. Dilluns es donarà per acabada la festa amb la despenjada de l'ase, el comiat del Pigat i la Lucía i focs a la platja de Palomares.

Del 22 al 25 de juny. Diumenge, exhibició castellera a les 18.30 a la plaça de l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.