Societat

societat

Impulsa aplega 1.800 persones i 18 ponents

Demà se celebrarà la tercera edició del Fòrum Impulsa, que inaugurarà el Príncep d'Astúries i de Girona

La ciutat de Girona es convertirà demà en el punt de trobada internacional de l'emprenedoria. Així, la tercera edició de Fòrum Impulsa, organitzat per la Fundació Príncep de Girona, aplegarà a l'Auditori de Girona més de 1.800 persones que seguiran les conferències de divuit ponents de prestigi. El fil conductor d'aquesta tercera edició serà la cooperació i la col·laboració entre el talent emergent i l'establert com a elements de transformació de la societat. D'aquí que la meitat dels assistents tindran menys de 35 anys. Durant tota la jornada, els joves escoltaran els experts, però també participaran en tallers de creativitat per a diferents edats amb l'objectiu comú de definir el seu propi futur. “El món del futur serà co, o no serà”, ha dit el president del comitè organitzador, Josep Lagares, en la que es pot considerar tota una declaració d'intencions del que representa l'Impulsa 2012.

Després de l'acte d'inauguració per part del Príncep d'Astúries i de Girona, el ponent encarregat de donar el tret de sortida a les conferències serà l'astronauta Michael López-Alegría (Madrid,1958). I la ponent que clourà el Fòrum serà Elisabetta Dami, (Milà, 1965), creadora, amb el seu equip, de l'èxit de literatura infantil Gerónimo Stilton. Serà el primer cop que sortirà del seu anonimat per explicar la seva experiència. I entre aquests dos ponents, els assistents tindran l'oportunitat d'escoltar unes altres setze persones de renom. Es pot destacar, per exemple, la presència de Jean Claude Rodríguez-Ferrera, el fundador de les Comunitats Autofinançades (CAF) i emprenedor social d'Ashoka Internacional. Així, avui mateix, Rodríguez-Ferrera impartirà, a les sis de la tarda, a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, un taller pràctic sobre la creació d'una comunitat autofinançada que ja té totes les places exhaurides. Aquest taller està organitzat per la Fundació Prínceps de Girona, Càritas i la Fundació Sergi.

Altres ponents de luxe seran el jove David Karp (Nova York, 1986), creador de Tumbir, una plataforma amb més de 50 milions de blocs, i de Jim van Eyle (Hilversum. 1967), impulsor de Teaming, un projecte que, amb donacions d'un euro al mes, ha posat en marxa 1.000 empreses socials.

Per la seva part, Solidaritat Catalana ha rebutjat la presència a Girona dels representants de la corona espanyola. I ha denunciat la miopia dels patrons de la Fundació Príncep de Girona davant la situació política i econòmica que viu la societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona