Societat

Bunyol estudia cobrar per participar en la Tomatina

S'instal·laria un recinte per a un màxim de 30.000 persones que haurien d'abonar una entrada d'almenys cinc euros

L'Ajuntament argumenta motius de seguretat i la manca de suport institucional per a implantar la proposta

L'Ajuntament de Bunyol estaria estudiant cobrar una entrada d'accés a la popular festa de la Tomatina. Així ho ha reconegut el tinent d'alcalde, Rafael Pérez, argumentant el cost de l'organització i la falta de suport institucional. Una primera proposta seria tancar un recinte per a un màxim de 30.000 persones i cobrar una entrada d'accés, d'almenys cinc euros, de què quedarien exclosos els veïns de la població.

Pérez ha explicat que l'Ajuntament destina al voltant de 150.000 euros per a aquesta festa, que en l'última edició va rebre prop de 50.000 visitants i en què sols participarien mig miler de veïns. “Volem donar un canvi a la festa, perquè enguany han sigut més de 50.000 les persones les que han vingut i veiem que es complica el tema de la seguretat”, ha assenyalat per a justificar la possible mesura de limitar l'aforament per a un màxim de 30.000 persones. A més, segons Pérez, “per al poble de Bunyol pot ser molt significatiu econòmicament tornar a tindre les reines de la festa”.

L'edil ha assegurat que l'ajuntament no vol que la festa siga cara: “És una festa popular i volem mantindre-la per a tot el món, però a través d'Urbanisme s'està estudiant l'aforament que puga haver-hi i les mesures de seguretat a adoptar, que és el més important per a nosaltres”.

Per altra banda, ha explicat que dins d'un conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Bunyol i el govern de Corea del Sud està previst fer, el pròxim desembre al Parlament Europeu, una exposició conjunta sobre la Tomatina. També està previst realitzar en 2013 al país asiàtic “una espècie de Tomatina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.