Un soporífer ponent escampa els incendis

Les temperatures per damunt de 40° i la baixa humitat protagonitzen l'asfixiant jornada d'ahir

Una asfixiant vent de ponent ens va portar ahir dijous una jornada d'intents calor, unes condicions propícies per a l'aparició de diversos incendis arreu el país. Els més important els municipis de la Vall d'Alcalà i la Vall de la Gallinera. L'incendi va cremar més de 500 hectàrees, gran part de massa forestal de gran valor. El foc, segons els primers indicis, va iniciar-se per una imprudència d'uns paletes i ha destruït diversos zones de paratges com ara la Foradada.

Les flames també es presentaren a Onda. El foc, sembla, fou provocat per una persona que cremava restolls. L'individu va ser detinguda per la Guàrdia Civil.

També es van declarar incendis a Bétera, on es va haver de desallotjar l'urbanització Vall de Flors; Torís, prop del llit del riu Magre; Alcoi i Riba-roja, entre altres.

Les temperatures van superar els 40° graus a diverses localitats. Oriola, amb 43 i Xàtiva, amb 42 van marcar les màximes del dia.

Per a hui es preveu que el ponent continue però que a poc a poc deixe pas a vents de component est que refrescaran l'ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.