Societat

Portes obertes per visitar la restauració del monument dels Reis Mags d'Ibi

Segons un informe tècnic, el monument ja no podrà ser exposat a l'exterior mai més degut al seu deteriorament

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Ibi i l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals organitza, del 28 al 31 de maig, unes Jornades de Portes Obertes al públic per visitar el Monument dels Reis Mags en la seua restauració. El monument, obra de l'escultor granadí Aurelio López Azaustre, és un dels principals emblemes de la localitat.

Des que el passat mes d'agost es desprengueren alguns elements del monument emplaçat a la Plaça dels Reis Mags, l'obra va ser traslladada a l'antiga fàbrica Rico a l'espai habilitat per al Centre de Proves dels Reis Mags. És allí on els tècnics i especialistes del IVC+r treballen en la seua restauració, la fi de la qual està prevista per a dies abans de festes de Moros i Cristians d'Ibi, al mes de setembre. Segons els informes emesos, tot apunta al fet que el monument dels Reis Mags no podrà ser exposat a l'exterior mai més degut al seu deteriorament causat per les condicions de la pedra del que està fet.

El dia 28 de maig, a les 13 hores, serà l'acte d'inauguració obert al públic en la nau de l'antiga fàbrica Rico, que comptarà amb la presència de l'alcaldessa d'Ibi, Mayte Parra, i de la sotsdirectora de l'IVC+r, Carmen Pérez García.

Els dies 28, 29 i 30 de maig hi haurà visita lliure al públic en general en horari de 18 a 20.15hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.