Societat

La recepta

Cassola de tros

LO TORRENT a Juneda, és dels pocs restaurants de Ponent que ofereixen aquest plat

A Juneda és un plat molt típic, i cada any s'hi celebra un concurs popular de preparació de cassoles de tros. Es tracta d'una barreja de carns i verdures, i era un plat típic del camp que els pagesos es preparaven a les terres amb productes propis i els trossos de carn, gairebé sempre de porc, que s'emportaven de casa. En el seu origen era una plat compartit entre diferents persones i cada una aportava algun ingredient. La teoria diu que la cassola de tros d'hivern es fa amb espinacs i patates i que la d'estiu conté més samfaina, tot i que avui cada vegada més es fa una recepta mixta.

Recepta:
Lo Torrent. Carretera N-240, km 75. Juneda.
INGREDIENTS:
Oli, cansalada i costella de porc, llonga, alls, cebes, pebrot vermell i verd, tomàquet, una branca de timó, bitxo, vi blanc, aigua, patates, espinacs, caragols, albergínia, botifarra negra i sal.
Aquest bar i restaurant de Juneda és dels pocs del pla de Lleida que ofereixen la cassola de tros a la carta, i molt sovint la incorpora els dimarts al menú diari. La cuina fa altres plats típics de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.