Societat

Els Diables de l'Onyar obren les fires populars

L'entitat, que fa 25 anys, és l'encarregada de llegir el pregó

En l'inici dels actes es carrega contra l'Ajuntament i les ordenances “prohibicionistes”

La catorzena edició de les Fires Populars es van obrir divendres a la nit amb el pregó a càrrec dels Diables de l'Onyar. Un membre de la colla va llegir un pregó en què es va ressaltar el paper de les fires populars i on es va recordar que l'entitat de foc celebra enguany el vint-i-cinquè aniversari.

Les Fires són “l'excepció de la Girona grisa, amb prohibicions, de cristall i poc espontània que ens imposen dia a dia des del govern municipal”, segons el manifest de les fires populars, que va acompanyar el pregó. En el text reivindicatiu, llegit per l'actor Xavier Thió, professor de l'escola de teatre El Galliner, es va criticar l'Ajuntament i les “ordenances prohibicionistes” que “volen aixafar part de l'activitat que tants fem”.

El model de festa també va ser criticat. En especia, “el fortí de la Devesa”, l'espai “on els agradaria que ens tanquéssim amb molt d'ordre i horaris responsables”. Es va reivindicar l'ús dels carrers com a “espai de llibertat i justícia compromesos també amb els drets nacionals dels Països Catalans” i es va donar suport al bloc de Salt ocupat per la PAH.

Reivindicació i música

La lectura del pregó i del manifest de les fires populars, que es va fer a la plaça General Marvà, es va acompanyar de la música dels grups Frank Harvey & The Ratones, La Puça Diatònica i La Senyoreta Descalça.

Les fires populars d'enguany, que arriben a la catorzena edició, presenten un programa amb una trentena d'activitats que s'allargaran fins al 2 de novembre. Estan organitzades per nou entitats.

LA FRASE

Volem que els nostres carrers siguin un espai de llibertat i justícia compromesos també amb els drets nacionals
manifest de les fires populars


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia