Societat

Sergi Noell guanya l'Sprint Catedral

Triga 10 segons i 53 centèsimes a pujar totes les escales de la catedral

Marta Kazimerack és la primera noia

Una setantena de corredors van participar ahir en la Catedral Sprint, una cursa que consisteix a pujar les escales de la catedral com més ràpid millor. El guanyador va ser Sergi Noell, que va pujar els noranta esglaons de la catedral amb un temps de 10 segons i 53 centèsimes. La primera classificada en la categoria femenina va ser Marta Kazimerack, amb un temps de 13.35.

La cursa va tenir dues fases. En la primera hi van participar la setantena de corredors, i en la segona només els que havien aconseguit els millors temps. En aquesta última part, es feia seure en una cadira el corredor que aconseguia el millor temps. Si algú el superava –es podia pujar tantes vegades com es volgués– li prenia el lloc i aquest podia tornar-ho a provar.

Farmàcia Santa Caterina

Coincidint demà amb la festa de Sant Narcís, es podrà visitar per primera vegada després de la seva restauració la farmàcia hospitalària de Santa Caterina, una de les més antigues de Catalunya. Es va tancar el 2004 i s'hi han fet obres de restauració i museïtzació. La seva construcció data de final del segle XVII. La col·lecció de pots de ceràmica que es mostren en els armaris és de 362, entre gerres i albarels. La farmàcia està situada a l'edifici de la Generalitat, que demà també celebra el dia de portes obertes.