Societat

dies de vi i roses

De nit, terrasses i música

El Festival de Pedralbes obre amb un magnífic Zubin Mehta i una oferta gastronòmica sibarita
Custo crea una col·lecció càpsula amb vestits, samarretes i malles a bon preu per a Lidl

Temporada d'estiu, terrasses obertes als hotels i propostes musicals a Barcelona. El Festival Jardins de Pedralbes, que porta des de Carla Bruni fins a Paul Anka, es va estrenar dijous amb un Zubin Mehta excel·lent i molt aplaudit (fins i tot massa perquè el públic ho feia també entre moviment i moviment de la Pastoral de Beethoven). Ambient relaxat, camins il·luminats, zona de bar entre palmeres... I aquest any també una nova oferta culinària diària i sibarita a través dels bessons Torres: si es compra una entrada i s'abonen 75 euros es pot gaudir d'un espectacle addicional: un sopar gastronòmic de 30 platets a peu dret amb música i efectes de llum a càrrec de Roc Poltrona. Amb Les quatre estacions de Vivaldi com a inspiració a les vuit del vespre comença a desfilar l'all negre de Las Pedroñeras, un arròs cremós de muntanya, caviar de coliflor i bacallà, patates braves d'avantguarda, catànies...

Els cuiners no paren. El seu programa televisiu, Cocinados, té un milió i mig de seguidors (“la veritat és que no ens ho esperàvem, tot al contrari, a mi em feia molta por que no agradés”, confessa Javier, el que va néixer primer) i la gent els demana fer-se fotos. També els va passar en la inauguració de la terrassa del restaurant Dos Cielos, al Meliá Sky, on no va faltar Joan Oliveras Bagués, el joier i president d'Amics de la Rambla, un dels promotors de la iniciativa d'omplir de tapes amb firma la part baixa d'un passeig que es vol recuperar per als barcelonins.

A Pedralbes, també hi podeu trobar oferta més econòmica per menjar (entrepans amb bon pernil per sis euros) i begudes dels patrocinadors: Damm; Juvé&Camps, que des de fa un temps està posicionant el seu cava més exquisit, Millesimé, d'ampolla daurada, en el món de la moda i la cultura, i les bodegues Torres. Aquests últims treballen en un interessant projecte que dóna suport a la Terra Alta, amb els vins Rebels de Batea, una edició limitada amb garnatxa blanca i també negra d'alta qualitat a bon preu. M'ho explica dimecres Vinyet Almirall, la relacions públiques de la casa en la festa multitudinària tot i que privada d'obertura de terrassa Alaire a l'hotel Condes. Té magnífiques vistes a la Pedrera i a la Sagrada Família i aquest any incorpora oferta musical de jazz, soul i pop.

Veient passar Martín Berasategui (l'assessor gastronòmic de tot el grup) recordem amb Almirall la mort del xef Darío Barrio fent wingfly precisament en un homenatge a Álvaro Bultó, que va perdre la vida també intentant volar com un ocell: “Era un noi encantador, havíem fet jornades gastronòmiques amb ell i sempre estava alegre, a més el seu restaurant a Madrid funciona molt bé.” Molts cuiners, fins a 20, van ser l'endemà a Barcelona convocats per l'hotel Arts per celebrar una gala a favor d'Unicef i, de pas, els seus 20 anys de vida. Des d'Albert Adrià fins a Ramon Freixa passant per Paco Roncero, Eneko Atxa, Carme Ruscalleda, Fina Puigdevall... En la foto final sumaven 52 estrelles Michelin.

Al Condes, no hi va faltar menjar. Els calamars, els servien bussos (“tot acabat de sortir del mar”) i les minipizzes, cambrers amb aire de gondoler. Els autèntics van vestits de Dirk Bikkembergs perquè el disseny es fa notar en l'ambient. Precisament dos homes que en saben molt, l'arquitecte Joan Mitjans i el dissenyador industrial Antoni Casadesús, em presenten la interiorista Mercè Borrell, que firma el nou vestíbul i els ascensors de vidre, i que aviat s'enfrontarà a la remodelació de l'altre edifici de l'hotel, l'històric del davant, amb la col·laboració puntual d'Oscar Tusquets. Ara ja està tancat i reobrirà com a cinc estrelles. ”Abans de ser hotel era una casa de veïns i té elements premodernistes, com l'escala interior, que evidentment s'han de respectar”, explica. Sap de què parla perquè igualment seva és la nova vida de la Fonda Espanya, on el modernisme conviu amb harmonia amb la modernitat.

L'endemà l'hotel Claris també va donar la benvinguda a l'estiu amb la seva tradicional obertura de terrassa, amb convidats com ara Purificación García, Alberto Fernández Díaz, Felip Puig, Ildefonso Falcones, Serrat... La primera de totes va ser la de l'hotel Majestic, que afrontava el seu segon any de vida amb tanta il·lusió que va demanar dress code anys vint, els anys de la felicitat, i van col·locar un Hispano Suiza autèntic de l'època a la porta. No tots van entrar en el joc. Ni tan sols Eugenia M. de Irujo. Sí que ho van fer les germanes models Elisabet i Clara Mas. El sopar, era de Nandu Jubany, assessor gastronòmic de l'hotel i responsable del Petit Comitè, que, malgrat la crisi, no coneix les taules buides.

I per acabar una notícia sorprenent: a partir del dia 23 es podran trobar samarretes, malles i vestits firmats per Custo Dalmau als supermercats Lidl. Una col·lecció càpsula (de l'estil de les que firmen grans dissenyadors amb H&M) que busca fer arribar a tots els consumidors una firma que desfila a la passarel·la de Nova York (els preus rondaran els 20 euros) i que aquesta setmana ha tingut en la model Helen Lindes la seva imatge de campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia