Osona/Ripollès

El PSC carrega contra el descens de la inversió de la Generalitat a Osona

El PSC d’Osona acusa el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2015 de voler vendre acció de govern i no atendre les necessitats de la gent.

  • VÍDEO: 176983

El projecte de llei de pressuposots de la Generalitat per al 2015 que el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va presentar el passat 2 de desembre és intolerable i castiga a Osona, segons Sergi Vilamala. El diputat al Parlament i primer secretari del PSC a la comarca va comparèixer ah al matí per valorar les inversions, que assegura han caigut un 77% a Osona en els darrers cinc anys.

La inversió a Osona ha disminuït de 45 milions 345mil euros, a 9milions 164mil euros, segons dades de Vilamala. El seu partit critica que la inversió social hagi caigut un 16,2% a Catalunya en els darrers quatre anys i en canvi s’hagin incrementat partides com les aportacions a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió o la política exterior.

El PSC considera prioritàries la disminució de les llistes d’espera a l’Hospital Universitari de Vic, la inversió en escoles bressol i equipaments educatius, com la Teularia a Manlleu o l’escola Despujol de Les Masies de Voltregà, i el desenvolupament d’un pla de xoc en polítiques d’ocupació. Per això el seu partit presentarà la setmana vinent esmenes a la totalitat en aquests àmbits en el debat al Parlament. Segons Vilamala, la inversió per habitant a Osona prevista per al 2015 és de 59 euros per habitant, quan al 2003 era de 334 euros.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia