PERATALLADA (Baix Empordà)

XV Fira Medieval

Comerç, cultura i espectacles

Qualificada com «més que una fira» perquè ja es comença amb un pregó d'inauguració a la plaça del Castell i un espectacle itinerant: «La guàrdia del castell surt a patrullar, el capità no sap on té el nord i els soldats han de seguir les seves ocurrents ordres.» És la successió d'un seguit d'espectacles, tallers de xanquers i malabars, demostració d'oficis de l'època o recorregut amb ruc per l'arbreda de Peratallada, on no falten les parades de marxants i artesans medievals, als carrers de la vila. Tampoc no hi faltarà l'exposició d'armadures de cavallers catalans. Tots els actes són gratuïts, i val a dir que són una barreja entre llegenda, i pinzellades imaginatives adaptades amb fons històric. Demà dissabte dia 3, es podrà veure un espectacle en el qual es combina la lluita, malabars, focs i pirotècnia, a través de les explicacions d'un vell que convidarà a viatjar amb ell a «una dimensió paral·lela a la nostra, on fades de llum i altres éssers conviuen i prenen vida davant els nostres ulls». I un altre exemple és l'escenificació de l'època que es farà diumenge dia 4, on «el cardenal vingut de terres llunyanes arriba a Peratallada a batejar el mateix fill dels comtes de Peratallada»...

En definitiva, un cap de setmana amb una posada en escena que omplirà d'il·lusió, fantasia, història, cultura i espectacle, un poble que té una àmplia oferta de restaurants de qualitat.

3 i 4 d'octubre. Marxants i artesans, activitats i espectacles, pels carrers i places del poble.http://www.forallac.com
www.forallac.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.