TOSSA DE MAR (Selva)

XXII Aplec de la Sardana

Tossa homenatja Cassú

El mestre Josep Cassú, compositor, instrumentista de fiscorn i exdirector de La Principal de la Bisbal, serà homenatjat en el marc del 22è Aplec de la Sardana de Tossa de Mar. En la tradicional vigília d'aplec de dissabte, amb la participació de la cobla La Flama de Farners, durant l'audició de la tarda s'interpretaran sardanes antigues i en el concert de la nit s'estrenaran Tossudament Tossa, composta expressament per Cassú, i Cent anys de Costa Brava, de Sigfrid Galbany. L'endemà, en l'últim aplec de la temporada a les comarques gironines, les cobles Ciutat de Girona, Principal del Llobregat i La Flama de Farners interpretaran sis sardanes més de Cassú, una de les quals, Petjades al vent, la va dedicar a l'Agrupació Sardanista Tossenca pel seu 15è aniversari.

Dia 10: pg. de Mossèn Cinto, a 2/4 de 6 de la tarda, i Cinema Montserrat, a les 10 de la nit. Dia 11: pg. de Mossèn Cinto, a 2/4 d'11 del matí i a les 4 de la tarda. En cas de mal temps: pavelló de l'IES de Tossa. Hi ha oferta hotelera especial pel cap de setmana. Més informació: 972 340 593.

Una vida de dedicació a la cobla

P.G.

Josep Cassú és un dels grans noms del món sardanista, sobretot com a autor, director de dues de les millors cobles orquestres i professor de música. Nascut a Bordils el juliol del 1941, va estudiar al Liceu i va ser alumne de Josep Viader (piano) i de Lluís Palet (fiscorn). Conrad Saló el va introduir en els secrets de la cobla i va ser director d'Els Montgrins (1963-1977) i La Principal de la Bisbal (1977-1990), en què va substituir precisament Conrad Saló. Actualment dirigeix La Flama de Farners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.