Societat

Els viatges a París, en suspens

Les agències asseguren que les cancel·lacions no superen el 10%

La majoria de la gent ajorna el vol o canvia de destinació

L'impacte psicològic que ha produït l'atemptat terrorista de divendres passat a París ha provocat que moltes de les persones que havien de viatjar a la capital francesa hagin optat per ajornar el vol o, fins i tot, per canviar la destinació. Durant tota la setmana les agències de viatges i les companyies aèries no han parat d'agafar el telèfon i de respondre correus electrònics i tot i que des del Ministeri d'Afers Estrangers s'especifica que “es pot viatjar sense restriccions” la majoria dels clients han optat per no fer-ho.

Tot i així, en la majoria dels casos s'ha buscat una alternativa, sense cost per al client, i les cancel·lacions no han superat el 10%, segons ha assegurat el president de l'Associació d'Agències de Viatges Catalanes, Martí Serrate. “Les cancel·lacions s'han produït en casos molt aïllats, la majoria ha optat per canviar la data o la destinació”, assegura Serrate. El que sí que és clar és que qui vol cancel·lar no accepta contrapartides. Ho fa sense pensar en les despeses.

L'altra cara de la moneda és la reacció d'algunes companyies, que han començat a oferir viatges molt econòmics. Ahir mateix es podien trobar per internet ofertes de vols a París per només 20 euros. “El que és clar és que la ciutat ha de superar aquesta situació”, subratlla Serrate.

París és la tercera ciutat més visitada del món. L'any 2014 va rebre 15 milions de turistes internacionals, més de 32 milions sumant-hi els estatals. Aquest fet permet pronosticar que l'impacte serà passatger. “La marca té prou força per recuperar-se ràpidament”, destaca Serrate.

Esther Vázquez, responsable de màrqueting i comunicació de Promoviatges/Bmctravel, corrobora aquesta idea i assegura que “ja s'estan fent reserves per Setmana Santa. La gent ara té por, però estem segurs que passarà i que París recuperarà la normalitat”.

Des de Globàlia, majorista que integra entre altres empreses Halcón Viajes i Air Europa, es comparteix aquesta idea. Aquesta setmana han rebut nombroses trucades i han permès molts canvis sense penalització. Però en general opinen que es guanyarà la batalla a la por perquè “renunciar al viatge és una manera de cedir davant dels terroristes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ