Societat

Lleida fia a la gastronomia la seva promoció turística

Goumar, el restaurant La Huerta, l'associació Ruta del Vi de Lleida i Nomon Turisme guanyen els premis de Turisme i Comerç de la Paeria

La gala reuneix 300 persones a La Llotja de Lleida

La ciutat de Lleida va homenatjar ahir el sector del comerç i del turisme, els dos “eixos vertebradors de la ciutat i el seu entorn, i, alhora, elements de diferenciació respecte d'altres entorns urbans a Catalunya”, segons va dir el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Ocupació de la Paeria, Rafael Peris, amb motiu de la gala dels premis de turisme i comerç Ciutat de Lleida. “Som conscients que són el pols econòmic, però també social, de la ciutat”, va manifestar el regidor.

La gala es va celebrar ahir al vespre a La Llotja de Lleida davant d'unes tres-cents persones i la gastronomia va tenir un paper clau. Els guanyadors d'aquest 2016 han estat l'establiment Goumar, l'associació Ruta del Vi de Lleida, Nomon Turisme Cultural i el restaurant La Huerta.

En la modalitat de turisme, l'associació Ruta del VI de Lleida va ser guardonada amb el premi a la iniciativa en relació amb la promoció i/o comercialització del producte turístic. L'empresa Nomon Turisme Cultural, per la seva banda, es va endur el premi a la innovació i l'emprenedoria turística, i el restaurant La Huerta va rebre com a reconeixement el premi a la trajectòria personal i empresarial.

Quant als comerços, el jurat dels premis va decidir concedir el guardó al millor comerç de l'any a Goumar, i el premi al millor venedor de l'any va recaure en Vicenç Garcia, de la Joieria Tous.

Dins de l'apartat del comerç, els premis van fer un repàs a la trajectòria dels comerciants més veterans. El jurat va decidir ampliar aquest any el premi a tota una vida dedicada al comerç perquè, en lloc de centrar-lo en una sola persona, poguessin rebre el guardó tres dels candidats, alhora que també es va concedir una menció especial a un quart candidat. Els premiats van ser Enric Aresté, de Perfumeries La Primavera; Enriqueta Ocaña, de Perruqueria Bis, i Obdúlia Espuña, de Sabateria Espuña. La menció especial se la va endur Ricard Novell, de Pastisseria Canigó.

Durant la gala també es va realitzar el lliurament de premis del Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, que en aquesta 27a edició ha recaigut en Albert Capdevila del Palau de Margalef i en Genís Costa, del restaurant Níam de Tàrrega.

“Generació d'activitat”

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va presidir l'entrega de guardons, va destacar que “Lleida és una ciutat comercial, que viu la gastronomia i que aposta, cada vegada més, pel turisme”, i va definir la iniciativa com “la gran nit del comerç, del turisme i de la gastronomia de Lleida, tres sectors fonamentals en la projecció de la ciutat i en la generació d'activitat econòmica”.

El lliurament de guardons va finalitzar amb un sopar degustació elaborat pels reconeguts cuiners Marc Lorés i Gabi Jové (Cal Xirricló), Gonzalo Ferreruela (restaurant Ferreruela), Gerard Balasch (La Huerta), Josep Ramon Cases (Sucre i Disseny) i els xefs freelance David Molina, Albert Gastó i David López.

Entre altres plats, es van presentar tasts de coca d'espelta amb vegetals de diferents textures, costella glacejada amb xutnei de fruita de Lleida i també les postres guanyadores del concurs Madrid Fusion 2016: sotabosc dolç amb boira aromàtica de la ciutat de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]