Societat

Puigdemont remarca que Catalunya és referent en investigació contra la sida

Al sopar de la Nit per la Recerca a Bianya, afirma que és un bon exemple de la manera de fer catalana

L'àpat serveix per recaptar fons per a la recerca

Catalunya és un referent mundial quant a la investigació contra la sida i la càtedra de la Universitat de Vic que lidera el doctor Bonaventura Clotet n'és responsable. “El nostre país ajuda el món a alliberar-se de la sida. Estem guanyant la batalla a la sida”, va remarcar ahir, en el marc de la tercera edició de la Nit per la Recerca, a Ca l'Enric de la Vall de Bianya, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i, en un clar missatge subliminar, va posar-ho com a exemple de la manera catalana d'assumir reptes per difícils que siguin. “I, a més, tenim una mena de tendència de fer-ho per a tot el món”, va reblar. Puigdemont, a més, va revelar la fórmula magistral per aconseguir-ho en què la cooperació n'és l'eix central. “Els experts, els professionals, les institucions, la societat civil, empreses... tots cooperen entre ells i cadascú amb un pes important”, va dir. I que la fórmula funciona ho demostra el fet que Catalunya s'endú el 52% dels ajuts estatals del consell europeu.

El doctor Clotet va explicar que estan treballant i han fet avenços rellevants en una vacuna terapèutica per curar aquesta malaltia i en altres projectes associats com la recerca per alentir l'envelliment, i el microbioma, els bacteris dels budells. Clotet va remarcar que depenen molt dels ajuts com els recaptats al sopar d'ahir. Clotet i Puigdemont van protagonitzar un moment entranyable quan el primer va dirigir unes paraules en romanès a l'esposa del president, Marcela Topor, i aquest li ho va agrair.

La gala va ser presentada pel mag Lari i l'actor Marc Clotet i hi van actuar el mateix mag, els Barcelona Gospel Messengers i els actors Xuriguera i Faixedas. A l'hora de tancar l'edició, no se sabia encara la recaptació.

LES FRASES

Som un país petit i tot i no tenir encara estructures d'estat som capaços de fer aportacions al món
Carles Puigdemont
President de la generalitat de catalunya
Va per tothom això de fer un país millor. La societat tenim una responsabilitat civil solidària
Bonaventura Clotet
Director de la càtedra de sida i malalties relacionades de la Uvic

El microbioma humà, sota la lupa

La càtedra a la qual es destinaran els beneficis del sopar se centra en una de les estratègies per a la cura de la sida, com és l'estudi del microbioma humà i la seva relació amb l'envelliment. La Nit per la Recerca va ser organitzada per la Fundació Lluita Contra la Sida, la Universitat de Vic i Irsi Caixa. A les edicions anteriors, es van recaptar 49.300 euros i 50.400 euros. A part de Puigdemont, també van assistir-hi els consellers de Salut i de Cultura, Antoni Comín i Santi Vila, respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia