Societat

El Fòrum Social de Girona aposta per potenciar la democràcia participativa

Trenta-set entitats provinents de diferents àmbits, des de la cooperació internacional fins al món de l'ensenyament, proposen alternatives al capitalisme

A les deu del matí Girona es va veure sorpresa per la presència del Kankouran, l'esperit educador dels nens a l'Àfrica occidental, que va ser present en la manifestació d'inici del Fòrum Social celebrat ahir a la ciutat. Convocat per diverses entitats d'àmbits com ara la cooperació, la lluita sindical, el tercer sector, la solidaritat, l'economia social, l'ensenyament, l'ecologia i els mitjans de comunicació, la jornada va començar amb la lectura del manifest per part de Jaled, refugiat sirià resident des de fa dos anys a les nostres comarques, que va defensar la democràcia participativa. En la primera taula rodona Miren Etxezarreta i María Jesús Izquierdo van dissertar sobre les alternatives al capitalisme, mentre que en taules paral·leles es va debatre sobre el repte del canvi climàtic, la gestió de l'aigua i l'acollida de refugiats i es van exposar experiències d'autogestió i cogestió d'espais populars. David Fernàndez, Laia Altarriba i Miquel Toll, presentats per Laura Fanals, van parlar sobre el dret a la informació i el paper dels mitjans de comunicació alternatius. Les múltiples cares de l'escàndol de les desigualtats van ser denunciades per Oxfam Intermón, Càritas, Justícia i Pau, Ser.gi, Fundació Talibés i Xarxa de Dones de Girona, que van comprometre els poders polítics a combatre els paradisos fiscals, aprovar la ILP de la Renda Mínima de Ciutadania, derogar la reforma laboral, complir la llei 24/2015 (habitatge i pobresa energètica), posar fi a la mendicitat infantil a l'Àfrica occidental i eliminar les desigualtats entre homes i dones. Abans Patrícia Cantarell (Oxfam Intermón) havia exposat les xifres de la vergonya de la desigualtat a escala global i local.

LA XIFRA

1%
de la població posseeix la meitat de la riquesa mundial, l'altra meitat es reparteix entre el 99% restant.

LA FRASE

Es va parlar sobre el dret a la informació i el paper dels mitjans de comunicació alternatius


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]