Societat

Rofeica manté l'acusació de prevaricació contra l'Ajuntament

L'empresa Rofeica Energia ha recorregut davant l'Audiència Provincial de Barcelona contra el sobreseïment provisional de la seva denúncia contra responsables de l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt per un presumpte delicte de prevaricació. La companyia gestiona una planta de cogeneració alimentada amb fuel al polígon Plans d'Arau del municipi.

L'Ajuntament va aprovar l'any 2006 una modificació del pla parcial de la zona que restringia l'ús de combustibles per a usos industrials als gasosos i donava sis anys a l'empresa per adaptar-se a la normativa. L'empresa va recórrer contra el pla i, tot i perdre en primera instància, el TSJC va acabar dictaminant la seva anul·lació i Rofeica pot continuar fent servir fuel fins a l'any 2024.

Paral·lelament, l'empresa havia denunciat l'alcalde Santi Broch, el seu predecessor, Jaume Armenteras, i l'arquitecte i l'enginyer municipals. La denúncia en què se'ls acusa de prevaricar es va presentar gairebé deu anys després de l'aprovació del pla. L'advocat de l'empresa, Josep Maria Matencio, ho justifica perquè estan mirant d'arribar a “acords amb l'Ajuntament, però el temps passa” i es va gairebé acabar el termini en el que no prescrivien els fets.

Els arguments de l'empresa per recórrer-hi són que la ratificació del pla per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme vetllava més pel procediment que pel fons i que els informes que l'avalaven “són molt sintètics”. Matencio reitera que volen “restablir la confiança amb l'Ajuntament”, amb qui també negocien solucions per a una altra empresa del grup, una fàbrica de pèl·lets que provoca queixes entre alguns veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia