Urbanisme

URBANISME

Adif comença les obres del pas sota la via del tren a Santa Susanna que també beneficiarà Pineda

L’obra, que puja a cinc milions d’euros, està subvencionada pels fons Next Generation que obliguen a enllestir-la el juny del 2025

El projecte contempla eliminar el pas a nivell de Pineda

Amb un retard de prop de vuit mesos per problemes administratius, aquest matí s’ha fet el replanteig de les obres de construcció del pas sota la via del tren, per a persones i vehicles, a Santa Susanna, en el límit amb Pineda de Mar. L’actuació, amb un cost final de cinc milions d’euros compta amb una subvenció de 2,5 milions provinents dels fons Next Generation que obliguen a tenir-la enllestida el juny del 2025 i que, a desembre d’aquest anys, ha d’estar el 50% executada. El pas, de 4,5 metres d’alçada i 14 metres d’amplada, comptarà amb rampes que permetran l’accés dels vehicles provinents tant de Pineda com de Santa Susanna. “Hem obert un projecte més petit que només beneficiava a Santa Susanna per cobrir també les necessitats de Pineda de Mar i millorar els problemes de mobilitat de les dues poblacions”, ha apuntat l’alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier. L’estructura total ocuparà uns 100 metres de llarg i afecta de ple el vial que ara connecta els dos municipis que s’ampliarà vuit metres més fins arribar als 15 perquè hi càpiguen els accessos. Aquesta ampliació ha obligat a expropiar part dels terrenys agrícoles de diferents explotacions i el mantindrà tancat al trànsit rodat mentre durin les obres.

L’actuació contempla inicialment que amb la construcció del nou pas subterrani Adif eliminaria el pas a nivell per a vehicles de l’estació de Pineda de Mar, inclòs en el pla estatal d’Adif per suprimir tots els passos a nivell. Tot i això, l’alcalde de Pineda, Xavier Amor, assegura que no hi ha res tancat amb l’administradora ferroviària. “Sí que és segur que es tancarà als vehicles el pas sota la via del carrer Santiago Rusiñol i estem parlant amb Adif per millorar i suprimir les barreres arquitectòniques a la resta de passos subterranis per a vianants de la façana marítima”, assenyala l’alcalde. Pineda aporta al projecte 218.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]