Societat

Escola de toreros a Ceret

Antics toreros espanyols impartiran classes de “faena” a la plaça de toros de la capital del Vallespir

Els antitaurins nord-catalans organitzen mobilitzacions contra “l'escola de tortura”

A partir de diumenge 13 de gener s'impartiran cursos de tauromàquia a Ceret, adreçats a joves que vulguin aprendre “l'art” de matar toros i a toreros que es vulguin perfeccionar. La iniciativa compta amb el suport de l'ADAC, l'associació “d'aficionados” del Vallespir que organitza les curses de braus a Ceret. Els cursets de tauromàquia els donaran toreros retirats procedents de l'estat espanyol.

L'Ajuntament de Ceret, declaradament protaurí, no ha volgut tanmateix comprometre's amb la iniciativa i no dona cap subvenció a aquesta escola. Davant les protestes dels antitaurins, liderats a Catalunya Nord per la FLAC66, l'Ajuntament assegura que “vigilarem molt atentament com es tractaran els animals i la qualitat d'aquest ensenyament”. Ceret és una de les darreres poblacions nord-catalanes, juntament amb Millars, on encara es celebren aquestes '“corridas” amb mort de l'animal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.