El CEIP ribetà Les Parellades estrena edifici després de 4 anys de reclamacions

Els centres educatius de Sant Pere de Ribes han rebut 400.000 euros d'inversió aquest estiu

L'escola Les Parellades començarà el curs amb normalitat, «quan toca», segons la regidora d'Educació. Farràs explica que a l'escola tan sols s'estan ultimant els últims detalls, i que obrirà les portes el 14 de setembre. El nou edifici entra en funcionament després de diversos endarreriments, que feien témer els pares i mares dels alumnes que el nou edifici no estigués llest per començar el curs escolar. Tot i així, les obres, iniciades al febrer, han acabat en la data prevista, amb un cost de 4,4 milions d'euros. Uns 200 alumnes estan escolaritzats al centre, que, amb dues línies, pot encabir fins a 4.500 alumnes.

Nous espais

La superfície construïda de l'escola és de 3.346 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. L'edifici disposa de sis aules d'educació infantil, 12 aules de primària, aules específiques, una biblioteca, un gimnàs amb vestidor i magatzem, i una cuina menjador. En els últims cinc cursos escolars, l'escola funcionava a Can Puig.

La resta de centres educatius de Sant Pere de Ribes han rebut una inversió de 400.000 euros aquest estiu, que han permès dur a terme diverses millores a les instal·lacions. Part d'aquestes actuacions han estat finançades pel fons estatal d'inversió local i, la resta, pel mateix Ajuntament del municipi. La construcció d'un edifici dedicat a lavabos i vestidors, i la substitució d'un tram de la tanca perimetral són dues de les obres realitzades al CEIP Els Costerets, que l'alcalde, Josep Antoni Blanco, i la regidora d'Educació, Carme Farràs, van visitar ahir al matí, Al pati del centre també s'ha situat una aula de l'IES Montgròs, que fins al curs escolar vinent continuarà funcionant en barracons.

Al CEIP El Pi s'ha pavimentat amb cautxú el pati dels alumnes d'educació infantil, i al CEIP Riera de Ribes s'ha construït un espai annex a la cuina que disposa de dutxes per al personal del servei de cuina del centre.

A les Roquetes, el pati dels pins del CEIP Santa Eulàlia s'ha adequat i al CEIP Les Roquetes s'ha instal·lat un ascensor que connecta les tres plantes de l'edifici principal i s'ha millorat la seguretat d'una de les portes d'accés.

Aquest curs escolar, les escoles i instituts de secundària de Sant Pere de Ribes tindran un total de 2.700 alumnes. Pel que fa a les llars d'infants, Carme Farràs va assegurar ahir que hi ha una llista d'espera «bastant reduïda» per accedir-hi, i que l'Ajuntament està en espera de si durant aquest mes hi ha baixes en les inscripcions. Segons la regidora d'Educació, però, la posada en marxa d'una altra llar d'infants municipal el curs vinent a Ribes evitarà que cap infant es quedi sense plaça. El nou edifici de l'escola bressol estarà situat a la zona de les Parellades, i oferirà 82 places; a les Roquetes, també es preveu una ampliació i reforma de la llar d'infants Els Tres Pins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.