Administracions

Noguera

Balaguer es desviu per un viver

L'Ajuntament de Balaguer ha de fer un viver d'empreses en tres mesos per accedir a un ajut desestimat pel govern anterior

L'Ajuntament de Balaguer està enllestint a corre-cuita la construcció d'un edifici al centre històric que habilitarà com a viver d'empreses. Encara no hi ha empreses apuntades, i la situació econòmica a Balaguer, com a la resta del país, no fa preveure una demanda immediata per a aquestes oficines. Però la intenció del consistori és que abans del 30 de desembre del 2011 el viver estigui enllestit i obri les seves portes a tot aquell que necessiti un espai per començar una nova aventura empresarial.

Per què tanta presa? El motiu és molt contundent: 600.000 euros. És la subvenció del fons Feder de la UE que l'Ajuntament de Balaguer tenia adjudicat per a la construcció d'aquest projecte però que es va desestimar fa mesos per estalviar, en les migrades finances municipals, el pagament de la part del projecte que correspon a l'Ajuntament, un 25% de la inversió. L'actual govern, de CiU, acusa l'anterior govern del PSC d'haver renunciat a aquest projecte quan la subvenció ja estava concedida, i aquest setembre l'Ajuntament ha revocat la decisió del govern anterior i ha decidit tirar endavant el projecte, ara a contrarellotge.

“No es tracta només d'obtenir els diners, sinó també de dotar la ciutat d'un equipament que serà molt útil per als petits empresaris i els emprenedors que potser no tenen força suficient per llogar per ells mateixos unes oficines però que amb uns serveis mancomunats poden tirar endavant els seus projectes”, va explicar l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé.

Ara mateix no hi ha cap altre viver a la ciutat, i per Roigé, malgrat el cost que suposa també per al consistori aquest projecte, creu que és una aposta necessària per donar una empenta a l'economia local i els petits emprenedors. “Hem d'estar preparats per a la sortida de la crisi”, conclou Roigé, que no li fa patir que s'enllesteixi l'edifici abans de tenir empreses sol·licitants “perquè segur que hi haurà emprenedors que en faran ús”.

L'edifici del viver d'empreses de Balaguer s'està construint darrere dels nous jutjats de la ciutat, al centre històric. Segons Roigé, les obres avancen a un ritme adequat per poder acabar l'edifici a temps i d'acord amb els terminis que assenyala els fons Feder.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.