Compromís per Ripollet demana al Síndic que l'Impsòl faciliti els comptes dels pisos protegits

La candidatura critica la falta de participació dels veïns en les obres del Clos

A finals del 2008, Compromís per Ripollet, amb cinc regidors a l'Ajuntament, denunciava que l'Impsòl, l'empresa pública de construcció d'habitatges que depèn de la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, va obtenir uns guanys importants en la primera promoció d'habitatges de protecció oficial que es van construir al sector dels Pinetons. Pels càlculs, assessorats per experts immobiliaris, s'estimava en prop de 6 milions d'euros el benefici obtingut per la promotora pública en la primera promoció.

Aquesta xifra va motivar que el febrer el COP-CpR s'adrecés per escrit a la direcció de l'Impsòl per demanar que expliqués «a què es dedicaven els considerables beneficis que obtenia amb la promoció d'habitatges públics, i més concretament els de Ripollet». Sempre segons CpR, «l'Impsòl no ha respost a aquesta demanda, per la qual cosa ens hem decidit a elevar una queixa al Síndic de Greuges, per tal que aquesta administració faciliti la informació demanada», assenyala José Luis Muñoz, regidor del Compromís.

Per Muñoz, «és un deure moral amb els ciutadans que l'empresa informi d'on van a parar els beneficis, perquè són moltes les persones que han hagut de renunciar a pisos de protecció oficial pel seu elevat preu, i altres que en pagaran una quantitat elevada. Aquests veïns tenen dret a conèixer tot l'entrellat econòmic», assenyala.

Obres al nucli antic

e. ansola

Dimarts van començar les obres de remodelació de la plaça Clos que formen part de del projecte de remodelació i millora del nucli antic de Ripollet, d'acord amb el pla especial de reforma interior (PERI) del nucli antic. Les obres duraran uns quatre mesos i seran executades per la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a través de l'empresa Eurocatalana Obres i Serveis, SL. Compromís per Ripollet, però, ja ha denunciat que les obres es fan sense la participació dels veïns, per la qual cosa ahir mateix va demanar a l'alcalde que iniciï contactes formals amb el conjunt dels veïns per tal que aquests s'assabentin i participin en el disseny de la plaça, i reclama que es paralitzin les obres mentre no s'incorporin els suggeriments dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.