Medi ambient

Medi ambient

FCC diu que va acabar la descontaminació a Flix

L'adjudicatària sosté que ha complert el contracte signat amb Acuamed

L'empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'adjudicatària de les obres de descontaminació del pantà de Flix, ha assegurat que ha complert les seues obligacions d'acord amb el contracte signat amb Acuamed. Així, segons l'empresa els treballs de retirada dels llots tòxics de l'embassament estan acabats i assegura que ho acredita l'informe del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) de l'octubre del 2015. Un informe que va ser acceptat per Acuamed i comunicat a totes les administracions participants en el projecte, segons FCC. A més, l'empresa hi afegeix que un informe del mes de febrer passat del CSIC conclou també que la neteja del pantà està finalitzada. Un extrem que no comparteix l'actual director general d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, que aquesta mateixa setmana ha assegurat que el pantà encara conté prop de 80.000 metres cúbics de fangs contaminats.

Les discrepàncies entre FCC i Acuamed han portat l'empresa adjudicatària a reclamar la resolució del contracte per causes “imputables” a la societat estatal i a reclamar un arbitratge. De moment, el contracte s'ha prorrogat fins al mes de maig i després Acuamed preveu adjudicar els treballs pendents de descontaminació a una altra empresa. A més, Acuamed reclamarà a FCC que assumeixi els costos de tornar a muntar tot el dispositiu necessari a l'Ebre per poder continuar les tasques de dragatge i tractament dels llots contaminats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia