Medi ambient

Obriran un jardí botànic a la Cellera de Ter

En el marc de l’Any Doctor Codina, l’espai serà inaugurat a la tardor

L’Ajuntament de la Cellera de Ter i els representants de la comissió de l’Any Doctor Codina, que es commemora el 2018, van informar ahir que el poble tindrà un jardí botànic a les ribes del riu Ter a partir de la tardor.

L’espai recollirà part de les 1.036 plantes que va aplegar Joaquim Codina i Vinyes per a la seva obra Apuntes para la flora de la Sellera y su comarca (1908). El jardí, de 600 m², inclourà unes dues-centes plantes, ja siguin medicinals o ornamentals, i serà entre el riu i l’edifici de la brigada i el tanatori municipal.

Codina (la Cellera de Ter, 1867-1934) va néixer a la casa pairal de Can Vinyes i dona nom al dispensari i al principal carrer de la Cellera. En un acte a la Casa de Cultura de Girona, ahir l’alcalde cellerenc, David Sarsanedas, i Lluís Codina, net del doctor Codina i membre de la comissió que prepara els actes, van donar més detalls de la commemoració, junt amb el col·laborador de la comissió Pep Radresa.

El 5 de maig, l’inici

Els actes de l’Any Doctor Codina començaran el dissabte 5 de maig, amb una xerrada sobre el metge, alcalde, jutge de pau de la Cellera, i alhora un dels pioners de la botànica i la micologia a Catalunya. Hi seran, entre d’altres, el president de la Societat Micològica (de Girona) Joaquim Codina i Vinyes, Miquel À. Pérez.

El 20 de maig hi haurà una descoberta botànica amb Joan Font, que resseguirà els indrets “més freqüentats pel doctor Codina”, informen els organitzadors en una nota de premsa. El 20 de maig, la Fundació Valvi lliurarà, a la Cellera, els premis de preservació del patrimoni natural i paisatgístic, que duen el nom de Joaquim Codina i Vinyes.

LA XIFRA

1.036
noms de plantes
va incloure Joaquim Codina en la seva obra del 1908, que servirà per dissenyar el jardí botànic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.