Medi ambient

la lluita contra el magatzem temporal centralitzat

Uns 80 vehicles participen en una caravana contra el cementiri nuclear a Ascó

Els protestants reparteixen fulls informatius en contra del cementiri en una quinzena de municipis, i Joan Herrera reclama un “no rotund” a CiU i al PSC

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i el grup Veïns d'Ascó van dur a terme ahir a la tarda una acció conjunta per mostrar el seu rebuig a la candidatura d'Ascó a acollir el cementiri nuclear. Els opositors al magatzem temporal centralitzat (MTC) van organitzar una caravana de cotxes que va aconseguir reunir una vuitantena de vehicles, una quantitat valorada molt positivament per l'organització, tenint en compte que som en un mes de vacances per excel·lència. L'acció, a més, va rebre el suport del secretari general d'ICV, Joan Herrera, que es va afegir a la reivindicació de les dues plataformes, que reclamen que tant CiU com el PSC es defineixin en contra de l'MTC amb vista a les eleccions. “Volem demanar el compromís de totes les forces polítiques, que diguin que no al cementiri nuclear”, va insistir el dirigent ecosocialista, ja que tot apunta que l'elecció de la candidatura per al magatzem es farà després de les eleccions al Parlament. Per això el secretari general d'ICV va assegurar: “Si depèn dels vots d'ICV, no hi haurà cap cementiri nuclear ni a les Terres de l'Ebre ni a la resta de Catalunya”. Herrera també va criticar l'actitud de CiU i del PSC, que va qualificar de “molt freda”, i els va recordar que encara “hi ha riscos que el cementiri acabi venint a Catalunya”.

Els participants en la marxa de protesta es van trobar a l'entrada d'Ascó. Un cop allí, i havent engalanat els vehicles amb adhesius i cartells de No al cementiri nuclear, la marxa es va dirigir a la Fatarella, el primer de la quinzena de municipis per on va circular la caravana. Els contraris a l'MTC van passar per diversos pobles de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat, i en tots van recórrer els carrers més cèntrics per repartir fulls informatius en contra del cementiri.

Satisfets per l'acció

L'acció d'ahir tenia l'objectiu de mantenir l'alerta entre la ciutadania i recordar que el govern de l'Estat ha posposat la decisió fins després de l'estiu. “Hem fet molt bona feina”, va considerar el portaveu de la CANC, Sergi Saladié, en acabat de la marxa. “Quan hem repartir els fulls informatius, hem trobat molta gent encuriosida, ja que hi ha molts turistes, i això és positiu”, va explicar el portaveu. Saladié va recordar que ara l'objectiu de la CANC és que els dos partits majoritaris es es defineixin en contra de l'MTC. “Si ho fan, tindrem molt de guanyat, perquè mani qui mani la propera legislatura ens assegurem que diran que no al cementiri nuclear”.

Tot i això, la CANC ja ha advertit que farà campanya en contra dels partits que siguin ambigus o que es mostrin a favor de la instal·lació.

LA FRASE

El govern de Zapatero ha donant allargues, i això suposa més risc que el cementiri vingui a Catalunya
Joan Herrera.
candidat icv

LA FRASE

El nostre objectiu és que CiU i el PSC es manifestin, perquè amb vista a les eleccions encara no han dit res
Sergi Saladié.
portaveu canc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.