Medi ambient

Se celebra a Quart de Poblet la XII Fira estatal de la Biodiversitat

Es fa coincidir amb el desenvolupament de la Universitat de l'Horta i d'unes jornades tècniques sobre llavor i productes genètics de l'agricultura ecològica

Cada any s'organitza la Fira Estatal de la Biodiversitat Agrícola per a posar en valor la riquesa de les varietats agrícoles que existeixen en cada territori i debatre les problemàtiques que es donen entorn de la pèrdua d'agrodiversitat.

Organitzada enguany per Llavors d'ací, la Red de Semillas “Resembrando e Intercambiando” i la Universitat d'Estiu de l'Horta, aquesta Fira, és una trobada referent en l'Estat espanyol i un punt clau per a compartir i intercanviar les experiències dels grups locals de llavors, així com difondre-les entre els interessats en la conservació del coneixement tradicional i el seu ús en models de producció sostenible d'aliments.

Les Fires de la Biodiversitat Agrícola donen cabuda a l'exposició i mostra de cultius locals, al debat i a la reflexió entre els assistents sobre tots els aspectes relacionats amb esta matèria. A mes a mes, faciliten la comunicació entre llauradors, tècnics, investigadors, consumidors i gents del lloc, i fomenten la participació ciutadana per mitjà de les accions que es realitzen entorn d'elles.

L'assumpte tractat és important, ja que el ritme de desaparició de les varietats locals és molt ràpid, cada vegada que mor un agricultor major, desapareixen les seues llavors i el seu coneixement agrari tradicional. Per aquestes raons, és fonamental involucrar i conscienciar a la societat de la importància de la seua participació en tot aquest procés conservacionista.

La celebració d'aquesta Fira, és el lloc perfecte per a aconseguir-ho, pel seu caràcter plural, per tindre una gran capacitat aglutinadora que atrau a un públic molt ampli i perquè combina tallers i activitats més lúdiques amb jornades tècniques, espais de reflexió i debats on s'aborden les temàtiques en profunditat.

Enguany, la XII Fira de la Biodiversitat se celebra conjuntament amb la X Universitat d'Estiu de l'Horta i amb les VIII Jornades Tècniques sobre Llavors i Recursos Genètics en l'Agricultura Ecològica dedicades a les Tomaques Tradicionals, a més dels tallers, taules redones i exposició de llavors i varietats tradicionals que caracteritzen les Fires. També hi ha prevista una trobada d'agricultors savis, un intercanvi de llavors i un mercat de productors i elaboradors d'aliments locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.