Medi ambient

MEDI AMBIENT

Aconsegueixen filmar una llúdriga al Serinyadell

Es tenia constància que n'hi havia, però és el primer cop que se n'obtenen imatges

L'existència de llúdrigues a la riera del Serinyadell, a la conca del Fluvià, es donava per descomptada, sobretot des que fa tot just tres setmanes s'hi va localitzar una femta d'aquest mamífer en una sortida organitzada per l'entitat naturalista Limnos i l'AMPA de l'escola de Serinyà amb l'objectiu, precisament, de trobar rastres d'aquest animal. Però mai no se n'havia pogut aconseguir cap imatge.

Fins diumenge. Aquest dia, un naturalista que viu a Serinyà, Xavier Almanza, va sortir a passejar a la vora de la riera pels volts de les cinc de la tarda, equipat amb una càmera. La sort que havia faltat en aquella sortida de grup la va tenir aquest dia i va poder enregistrar un exemplar de “llúdriga formidable, menjant crancs i nedant tranquil·lament”, segons explica en el seu bloc (el bloc d'en Xevi i Sílvia, es titula). La pel·lícula es pot veure al Youtube.

La presència de llúdrigues al Pla de l'Estany s'ha pogut constatar a través de rastres, però poques vegades s'han pogut fotografiar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.