Medi ambient

La Unió de Llauradors al·lega contra les mines de Cabanes i Torreblanca

Els afectats desconeixien tenir la seua expplotació agrícola en una concessió minera des de 1964

La Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià ha presentat al·legacions contra el projecte d'extracció minera de turbes, en fase d'informació pública, que es pretén construir entre els termes municipals de Cabanes i Torreblanca a la comarca de la Plana Alta, dintre del Parc Natural del Part.

La mina tindria una extensió de 4,5 quilòmetres de llarg per un i mig d'ample, dels quals la meitat afectarien a terrenys de conreu.

Molts dels propietaris afectats es queixen del fet que fins la data de hui, ningú no els havia comunicat que la seua explotació agrícola es trobava des de l'any 1964 dins d'una concessió minera. Aquestes parcel·les de titularitat privada, no han cedit drets ni han estat objecte d'ocupació o expropiació legal, per la qual cosa consideren que no poden incloure's dins d'aquest projecte.

D'aquesta manera, la Unió de Llauradors i Ramaders del País Valencià considera que no poden donar-se permisos a aquestes explotacions mineres, per considerar que alteren els equilibris orgànics del sòl, es deteriora la vegetació i el paisatge amb el pas de vehicles de gran tonatge i es circula per vies agropecuàries amb la consegüent desfeta de la pavimentació existent.

En conseqüència, aquest sindicat agrari recomana que s'informe negativament el permís miner i que l'Ajuntament de Cabanes informe els propietaris que es troben dins de la concessió minera de la mims amanera que el de Torreblanca ho ha fet amb els seus afectats, a fi que tots dos pobles junts puguen presentar les al·legacions pertinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.