Llavaneres tanca part de la platja perquè hi apareixen gàbies d'una piscifactoria

L'estructura submergida, que ocupa uns 100 m², encara no s'ha pogut retirar de dins el mar

L'alerta de la presència d'uns ferros a prop de la platja de Llavaneres la va donar un veí divendres passat al migdia a la Policia Local. L'home va veure uns pals metàl·lics que sobresortien de l'aigua a escassos metres del trencant de les onades, en una zona situada davant de l'estació de tren. La policia va requerir la col·laboració del tècnic municipal de Sanitat, i un cop al lloc dels fets es va encarregar un servei urgent a un equip especialitzat en immersió aquàtica.

Els experts van poder comprovar divendres a la tarda que es tractava d'una estructura metàl·lica gran amb diversos sortints perillosos per als banyistes, i immediatament es va procedir a senyalitzar la zona afectada amb boies dins del mar. De manera paral·lela, agents de la policia van col·locar uns cartells per informar de la prohibició de banyar-se en aquell punt de la platja, pel perill que els usuaris poguessin prendre mal. Una prohibició que ahir encara era vigent ja que encara no s'havia procedit a retirar res. L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va explicar ahir que, de moment, no s'ha assenyalat cap data per poder treure del mar les gàbies. «Durant el cap de setmana hem intentat contactar amb els propietaris de la piscifactoria d'Arenys de Mar, que finalment han reconegut que es tracta d'una part de la plataforma que tenien al mar i que a final de l'any passat es va esfondrar», va assenyalar.

L'alcalde de Llavaneres destaca també que des de l'Ajuntament ja s'ha fet tot el que calia, que era acordonar la zona perquè cap banyista pogués acostar-s'hi. «Ens agradaria que traguessin la plataforma al més aviat possible, perquè a més estem en plena temporada de platja i tenim un tram de la costa tancat al bany», va indicar Graupera, que també assenyala que la zona on han aparegut les gàbies submergides pertany a l'Estat. En aquest sentit, les feines per treure de l'aigua la ferralla hauran de ser molt laborioses perquè s'hauran de tallar a trossos els ferros dins de l'aigua i retirar-los de mica en mica.

A Mataró, també

Aquesta no és la primera vegada que la piscifactoria d'Arenys de Mar perd part de l'estructura. Els temporals de llevant van arrossegar fins a Mataró, a final de l'any passat, dues de les gàbies flotants que l'empresa Cultimar mantenia al lloc on hi havia la piscifactoria. En aquell episodi va haver de ser la mateixa empresa que gestiona la plataforma pesquera la que va haver de recollir les gàbies de davant de la costa mataronina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.