Medi ambient

Troben dues tortugues a Ibi considerades com espècie invasora

Van ser captades al pantanet de la Devesa i seran traslladades al Centre de Recuperació d'Alacant

Dimecres passat van ser trobades al pantanet de la Devesa, a Ibi, dues tortugues de Florida “Trachemys scripta elegans”, ambdues de gran grandària. Aquesta espècie es considera com invasora i és una gran depredadora d'invertebrats, peixos, amfibis i larves.

Entre els problemes que també origina està el que a causa la seua alimentació provoca gran pèrdua de vegetació aquàtica, podent arribar a desaparèixer més de 89% de l'existent.

Així mateix, provoca competència espacial i tròfica amb el galàpag europeu i el galàpag leprós i, a més, els transmet malalties. Les dues tortugues de Florida seran traslladades al Centre de Recuperació d'Alacant.

Davant aquest fet, la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Ibi sol·licita col·laboració ciutadana amb la finalitat d'evitar la introducció d'espècies invasores, per la qual cosa se sol·licita que si alguna persona detecta una espècie, planta o animal no autòctona en un espai públic, comunique a l'Ajuntament la seua presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.