Medi ambient

De Cardona a Utrecht per la sobirania energètica

Albert Artés travessarà Europa en moto elèctrica per reclamar també "la llibertat nacional de Catalunya"

Recórrer amb moto elèctrica els 1.714 quilòmetres que hi ha de Cardona a Utrecht i els 2.014 que separen aquesta ciutat holandesa d'Arenys de Munt. Aquesta és la fita que s'ha fixat un missatger d'una gestoria de Molins de Rei (Baix Llobregat), Albert Artés, amb un doble objectiu: donar a conèixer la causa catalana i reclamar un model energètic respectuós amb el medi ambient per a Catalunya.

La sortida, prevista per avui a la una del migdia, serà a Cardona, i la tornada, en principi, el 23 d'agost, a Arenys de Munt. Artés ha escollit aquests punts pel simbolisme de les distàncies, però també per ser indrets importants en la història catalana. Cardona va ser l'última plaça de resistència davant les tropes felipistes, i Utrecht, la ciutat on es va signar un dels acords per tancar la guerra de Successió espanyola.

Amb la travessa en moto elèctrica, el molinenc també vol demostrar que a Europa hi ha països molt sensibles amb el medi ambient, i, en aquest sentit, considera Holanda un referent. Per això, pretén acompanyar el procés sobiranista català d'un canvi de consciència mediambiental perquè una eventual Catalunya lliure redueixi la dependència dels combustibles fòssils i tingui "sobirania energètica".

Artés no viatjarà sol, l'acompanyaran un segon pilot i un equip de comunicadors que elaboraran un documental.

LA XIFRA

3.728
és el total de quilòmetres
de la ruta: 1.714 de Cardona a Utrecht i 2.014 per tornar, fins a Arenys de Munt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia