Acoten la zona de la Sénia per on es mou la lleona però continuen sense trobar-la

Agents rurals experts en fauna es van desplaçar ahir al Montsià per col·laborar en la captura de l'animal

El dispositiu que cerca la lleona va intensificar ahir al vespre els treballs a la partida de la Menescala, on sembla que el felí es va acostar dilluns a una granja i va regirar un contenidor amb restes de pollastres morts. «És l'últim lloc on s'ha observat l'animal i pensem que en aquest espai es donen les condicions favorables perquè la suposada lleona torne a buscar menjar», va explicar el sotsinspector del Cos d'Agents Rurals a les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia. Els efectius del Cos d'Agents Rurals, els Mossos i la Guàrdia Civil de Castelló (ja que la lleona també s'ha vist al terme de la Pobla de Benifassà) van controlar fins darrera hora de la nit (al voltant de les onze) la zona de la Menescala, però la lleona no va aparèixer.

Càmera tèrmica

Avui està previst que s'afegeixi als treballs de recerca una càmera tèrmica amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit. «Es tracta d'una càmera que pot localitzar un cos calent entre la vegetació, pot ser un mitjà molt útil tot i que serà la primera vegada que se li dóna aquest ús», va manifestar Garcia. La recerca de la lleona es reprendrà a primera hora del matí, quan s'estima que és més probable que l'animal faci desplaçaments.

Tot i que el Cos d'Agents Rurals no ha trobat cap prova que confirme que efectivament l'animal que han vist els veïns de la Sénia és una lleona, consideren que els testimonis són fiables. «Sembla que l'animal no té una actitud agressiva, però fins que no el trobem no podrem determinar quin pla seguirem per capturar-lo», va dir el sotsinspector del Cos d'Agents Rurals a les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, en el moment que es localitze se li dispararà un dard amb narcòtics per adormir-la i poder-la capturar. En el cas que l'actitud de la lleona sigui de fugida s'organitzarà una batuda per agafar-la, per la qual cosa ja s'ha reclamat la col·laboració de la societat de caçadors de la Sénia. Una altra alternativa és posar un esquer a la lleona per facilitar-ne la captura.

Pel que fa a la procedència de la lleona, encara es desconeix si prové d'un circ o nucli zoològic o bé és d'un particular. Així ho van manifestar ahir l'alcalde de la Sénia, Víctor Pla, i també el delegat del govern de l'Estat al País Valencià, Ricardo Peralta. «No sabem d'on prové l'animal ni quants dies fa que està per aquesta zona, demano prudència als veïns de la Sénia perquè realment pot ser un perill si se la troben», va dir Pla. Tant els Mossos com els Agents Rurals recomanen a la població que circule amb precaució per la partida de Pallerols i les Sinyoles.

Itineraris entre els Ports i el riu Sénia

La zona per on s'ha vist la lleona és pròxima al riu Sénia i a la vora del País Valencià, per això entre els efectius de la cerca hi ha agents de la Guàrdia Civil de Castelló. És un espai per on va molta gent a peu i en bicicleta perquè des de l'Ajuntament de la Sénia es promocionen una sèrie d'itineraris: el bosc de ribera i els molins del riu Sénia, la pedra en sec i els camps d'oliveres o forns de calç pel camí de Pallerols, en són tres exemples. Els Mossos d'Esquadra, però, no han tallat totalment la circulació per aquests camins, això sí, es recomana als veïns que vagin amb precaució. Amb tot, ahir al vespre sí que es va restringir el trànsit a la zona del mas de la Menescala, on els Agents Rurals es van concentrar per si la lleona tornava a una granja a buscar menjar i muntar un dispositiu de captura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona