Infraestructures

Col·locaran una maqueta al pantà de Susqueda pels 50 anys de la construcció

Un grup de treball comença a preparar els actes de celebració

La sala de columnes de la presa, tancada per seguretat, s'obrirà al públic l'estiu del 2018

La col·locació d'una maqueta al mirador del pantà de Susqueda és un dels projectes per celebrar els 50 anys de la construcció de la presa i de l'embassament. La maqueta, de 50x80 centímetres, tindrà una taula amb la silueta de la vall de Susqueda i inclourà els detalls tècnics de la construcció, segons explica un dels implicats en la celebració, el veí de la Cellera Albert Roura.

Roura és tècnic superior d'edificació i obra civil. Amant de la natura, coneix els paratges del Ter Brugent i del pantà. Veu que, aprofitant la celebració, Susqueda podria treure profit “d'un potencial turístic brutal”. Els organitzadors preparen una visita l'estiu del 2018 a la sala de les columnes de la presa, tancada per seguretat. La presa va ser la primera de l'Estat en forma de closca d'ou.

L'Ajuntament de Susqueda preparara la celebració, i el gruix de les activitats serà el 2018, just mig segle després del final de la construcció, explica l'alcalde, Joan Mercader (ERC). Hi participen representants dels consistoris de Susqueda, Osor i Sant Hilari Sacalm. En el futur, hi seran convidats responsables del Consell Comarcal del Selva, del Consorci del Ter Brugent i del Consorci del Ter.

L'Ajuntament també ha establert els primers contactes amb l'Agència Catalana de l'Aigua i Fecsa. Mercader indica que convidaran el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que sigui president d'honor de la comissió del cinquantenari.

El pantà es va construir entre el 1963 i el 1968, i hi van treballar 1.600 persones. Aquesta gran obra hidroelèctrica catalana va entrar en servei el 1967. L'enginyer encarregat de dissenyar i dirigir l'obra va ser Arturo Rebollo.

LA DATA

24.11.16
serà
el dia de la pròxima reunió del grup de treball que prepara els actes del 50è aniversari de Susqueda.

LA XIFRA

1.600
persones
van treballar en la construcció del pantà, el més gran del país en conques internes, al davant del de Sau.

Concurs per al logotip per a nois de 12 a 18 anys

El Consell ha convocat un concurs de logotip per a la commemoració del 2018. S'adreça a adolescents d'entre 12 i 18 anys dels instituts de l'àmbit del Ter-Brugent i rodalia. El premi, de 300 euros, serà per adquirir llibres, música, material educatiu i/o informàtic. Les propostes es poden presentar des del 19 de novembre fins al 5 de gener del 2017. El lliurament del premi tindrà lloc el divendres 13 de gener del 2017, durant l'estrena de la fira de Sant Antoni d'Anglès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia