Infraestructures

infraestructures

les borges del camp

La Generalitat referma el compromís per la variant

El govern fa callar els “escèptics” que creien que els treballs se suspendrien per la crisi

L'obra, que s'estrenarà l'estiu que ve i costarà set milions, evitarà el pas de vehicles per dins del nucli urbà

Fa més de vint anys que els veïns de les Borges del Camp reclamen una variant per fer que els vehicles circulin per fora el nucli urbà i evitar així el trànsit intern, sobretot per les molèsties que causen els camions que van i vénen carregats de material de les pedreres més properes. Ho explicava l'alcalde, Joaquim Calatayud, satisfet que definitivament la voluntat de la Generalitat hagi estat la mateixa. Així, ahir, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, es va desplaçar a aquesta localitat per visitar les obres –que queden molt a tocar de l'ermita de la Mare de Déu de la Riera–, i va insistir en la seva aposta per aquesta actuació, que és “la primera pedra” de la de reforma global que afecta tota la C-242, que ha de connectar Reus i Lleida.

Tranquil·litat, doncs, per als veïns d'aquest municipi, ja que Calatayud temia que els treballs s'aturessin, quan, en realitat, passarà tot el contrari, perquè, segons Nadal, “és una obra volguda, desitjada i reclamada” pel territori. D'aquesta manera el conseller va fer callar les veus “escèptiques”, i va manifestar que la voluntat de l'administració catalana és “mantenir la política inversora”.

Es preveu que la variant estigui llesta l'estiu que ve. Les màquines van començar-hi a treballar a final de l'any passat i ja s'ha executat la meitat del moviment de terres i la major part dels elements de drenatge. La via discorrerà per l'oest del municipi, connectarà amb l'N-420, i farà 2,1 quilòmetres de llargada, amb carrils de 3,5 metres i vorals d'un metre. L'empresa Comsa executa les obres, valorades en set milions d'euros. Quan la variant sigui operativa, l'Ajuntament vol reconvertir la carretera que passa pel nucli urbà en una avinguda.

LA XIFRA

7 milions
d'euros
és el que costa la construcció de la nova variant de les Borges del Camp, que suprimirà el trànsit de vehicles de la C-242 per dins del nucli urbà.

En redacció els projectes de la C-242

el punt

Per la carretera C-242 hi circulen de mitjana, 4.800 vehicles diàriament. I mentre la variant de les Borges del Camp comença a ser realitat, el pilar fonamental de la resta de l'obra, ja s'estan redactant els projectes constructius dels trams entre Alforja i Ulldemolins i de Torrebesses a Ulldemolins. Tot i que les obres es podrien alentir, s'acabaran fent, segons Nadal, i costaran prop de 120 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.