Infraestructures

Els alcaldes de la línia Xàtiva - Ontinyent - Alcoi acorden promoure accions per fomentar l'ús del tren

S'instarà a RENFE a realitzar un control exhaustiu de la venda de bitllets i a augmentar el nombre de freqüències i eliminar els transbordaments

Es plantejarà aprofundir a les experiències de promoció del tren com les dutes a terme a les festes d'Ontinyent i Cocentaina

Un total de 15 alcaldes de les comarques del Comtat, la Vall d'Albaida, la Costera i l'Alcoià reunits a Ontinyent han acordat promoure accions de conscienciació entre les seues poblacions per tal de fomentar l'ús del tren Xàtiva - Ontinyent - Alcoi com un mitja de transport sostenible i vertebrador de les comarques.

Els dirigents volen així donar un pas endavant en vista que ni per part del Govern de l'Estat ni de la Generalitat s'ha previst inversions als pressupostos de 2014 que permeten encetar les actuacions de modernització de la línia. Durant la reunió s'ha posat de manifest per part dels alcaldes que és imprescindible per tal de tenir més arguments a favor del manteniment de la línia augmentar el nombre de viatgers, i això passa perquè per part de RENFE es realitze un control exhaustiu dels passatgers i la venda de bitllets.

També s'ha parlat de l'experiència positiva d'Ontinyent i Cocentaina respecte a la promoció de l'ús del tren per a acudir a les seues festes majors. En aquest sentit s'ha acordat demanar una reunió amb els responsables de RENFE per tal d'aprofundir en aquestes accions de promoció d'ús del tren i en la necessitat d'augmentar el nombre de freqüències i eliminar els transbordaments.

D'aquesta manera, la comissió de seguiment va acordar remetre una carta als grups de Les Corts Generals i Les Corts Valencianes, i ara, en confirmar-se que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana tampoc dona compliment al protocol signat en 2009 entre Govern Central i Autonòmic per a actuar a la línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]