Administracions

Palamós s’emmiralla en el darrer tram del passeig per a la seva gran reforma

L’actuació del passeig del Mar, una assignatura pendent, es vol impulsar per fases i amb consens

La participació ha de marcar les línies mestres

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, es prepara per afrontar una de les gran assignatures pendents del municipi: la reforma integral del passeig marítim. Un cop acabat l’arranjament del darrer tram del passeig, que connecta amb el nucli de Sant Antoni –una actuació endegada amb govern del PSC–, ara es vol partir d’aquest per emprendre la seva reforma integral, tenint molt present “la importància de fer-ho amb consens.”

Consens i prioritats

L’alcalde, Lluís Puig, ha explicat que aquesta intervenció, que es pot dur a terme en fases, cal que es faci cercant el consens. Segons Puig, “aquesta actuació ha de sorgir de la participació ciutadana, que s’ha de fer en primer terme” i que volen posar en dansa “aviat”. Un cop se sàpiguen “quines són les prioritats dels ciutadans” caldrà consensuar la reforma amb Costes de l’Estat i de la Generalitat, que són, a la pràctica, els titulars de gran part del domini. “La participació marcarà, doncs, unes línies mestres i llavors és quan es farà la redacció d’un projecte que s’haurà de consensuar amb aquestes altres administracions”, destaca l’alcalde.

Un punt de partida

El tram que s’ha enllestit ara fa dos mesos, que enllaça amb Sant Antoni, és un punt de sortida per reflexionar, si bé no vol dir que s’hagi de fer exactament igual. Amb aquest projecte, elaborat pels serveis tècnics municipals, s’ha volgut unificar la imatge d’aquest tram final del passeig, pavimentant la vorera nord amb el mateix tipus de llosa amb la qual es va realitzar la vorera que afronta amb la platja en aquest mateix àmbit. Els treballs han permès d’eixamplar la vorera, eliminant la zona actual d’aparcament de manera que es disposa de la mateixa amplada de vorera en tot el tram. També s’ha suprimit la canal de recollida d’aigües situada entre els arbres de manera que s’han eliminat les barreres arquitectòniques, amb la realització d’una rigola contínua a la vorera amb reixes de recollida d’aigües connectada a la xarxa de plujanes. La millora ha inclòs també la incorporació d’un carril bici que connecta amb el passeig de Sant Antoni i en el futur amb el que es preveu realitzar en el darrer tram del carrer Nàpols.

LA FRASE

La participació marcarà unes línies i es redactarà un projecte que s’haurà de consensuar
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia