Administracions

Entreguen els primers pisos del Parc d’Habitatge de Salt

En aquesta primera fase l’Ajuntament n’ha adjudicat 19

Avui el Parc Municipal d’Habitatge està format per 194 pisos i es preveu arribar a uns 300

L’Ajuntament de Salt va entregar ahir 19 pisos als seus nous llogaters i en les pròximes setmanes preveu lliurar-ne deu més. A hores d’ara el Parc Municipal d’Habitatge ha adquirit 194 pisos i preveu arribar a uns 300. El dispositiu, coordinat des de l’Oficina Municipal d’Habitatge i l’empresa gestora urbanística Nou Salt, anirà atribuint els habitatges a partir de les sol·licituds de la borsa de lloguer i prioritzant en aquestes primeres fases perfils de col·lectius com ara els de les famílies joves, la gent gran, estudiants (aquest podria ser el pròxim col·lectiu que es treballarà ara de cara al setembre) i famílies vulnerables, tal com estipula el reglament aprovat el març passat.

Inversió de 8,9 milions

L’import del lloguer s’estableix pel preu del m² de l’habitatge social i pot oscil·lar entre els 150 i els 600 euros en funció de la mida i la ubicació. Amb aquestes primeres adjudicacions l’Ajuntament inicia la fase d’execució d’una política d’habitatge que s’ha anat gestant en l’últim any i mig i que ha suposat fins avui una inversió de 8.965.926 euros. Unes polítiques d’habitatge que l’alcalde, Jordi Viñas, i el regidor Àlex Barceló defineixen com una “prioritat i una aposta important per donar sortida a les necessitats, i destinades a tothom”, asseguren.

La problemàtica dels pisos ocupats

“La problemàtica dels pisos ocupats és una qüestió de país i adquirint habitatges per evitar que siguin ocupats i posant-los a disposició de la gent també estem posant cartes sobre la taula per afrontar aquesta situació”, diu Jordi Viñas. En la mateixa línia, Barceló explica que entre els pisos adquirits per l’Ajuntament és cert que n’hi ha avui que estan ocupats sense títol. “Tots es posaran a disposició de la borsa de lloguer i del Parc d’Habitatge. S’analitza cada cas, es busca una solució pactada amb les persones que visquin en aquesta situació, se’ls acompanya en les gestions. El compromís és que no es deixarà cap persona vulnerable al carrer”, diu el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia