Veïns d'un sector de Camallera porten l'Ajuntament al jutjat perquè no volen pagar la urbanització de la zona

El pas del veïnat de Lluena de no urbanitzable a urbanitzable va iniciar el conflicte

El grup de veïns que ha presentat el recurs contenciós administratiu viuen des de fa anys al sector de Lluena, que quan van comprar o construir les seves cases era una zona no urbanitzable, on es va permetre construir algunes cases aïllades, amb una antiga figura que es deia «urbanització tova». Fa sis anys, però, es van començar a projectar noves cases i després de rebre diferents denúncies, la Comissió d'Urbanisme de Girona va aturar la construcció de noves edificacions. Arran d'aquesta situació, l'Ajuntament de Saus, Camallera i Llampaies van iniciar el procés per legalitzar el sector, i es va aprovar el 2008 el projecte de reparcel·lació i d'urbanització.

Els veïns van presentar al·legacions en contra dels dos projectes, però van ser desestimades. A partir d'aquí, els advocats que representen aquest grup de veïns, Joan Muntada i Joaquim Oliva, van decidir encarregar un informe a un pèrit que, segons la demanda, conclou que el procés engegat per l'Ajuntament no s'ajusta a la llei d'urbanisme. D'una banda, el pèrit considera que hi ha un «tracte desigual entre els propietaris, en detriment dels drets dels denunciants». A més, considera que se sobrevalora determinades finques, mentre se'n perjudica d'altres. A més, assegura que no es té en compte que els veïns que ja eren a la zona ja es van pagar serveis com l'aigua i l'electricitat.

L'alcalde, Francesc Ventalló, diu que tot el procés s'ha fet conjuntament amb la Comissió d'Urbanisme i que l'objectiu és legalitzar el sector. «S'ha hagut de passar a sòl urbà i això té unes càrregues, que no pot pagar tot el poble», diu.

Una denúncia l'any 2004

La polèmica entorn al veïnat de Lluena fa temps que dura i ja l'any 2004 l'entitat ecologista Salvem l'Empordà va denunciar que es projectessin una cinquantena de cases més al sector. E n concret, el juny d'aquell any va escenificar un muntatge per protestar contra la urbanització que es construïa, segons assegurava l'associació, en sòl no urbanitzable. Salvem l'Empordà instava llavors el Departament de Política Territorial i Obres Públiques a aturar aquesta urbanització i no autoritzar més parcel·lacions en sòl no urbanitzable. Fins a aquell moment al sector de Lluena, només s'hi havien construït unes quantes cases aïllades, ja que era un terreny rústic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.