L'Ajuntament d'Onda obri la convocatòria d'ajudes per a actuacions en el centre històric

Les subvencions van adreçades a la implantació o reforma de locals comercials i a la rehabilitació de façanes

L'àrea de Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Onda ha obert la convocatòria d'ajudes econòmiques per a actuacions en el centre històric. Segons ha informat el tinent d'alcalde, Pascual Mundina, les subvenicions que s'atorgaran són de dos tipus: una referida a la implantació, reforma o desenvolupament de petites empreses dels sectors comerç, serveis i hostaleria, dotada en total amb 30.000 euros —5.000 euros més que l'any passat—, i una altra per a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes de cases i edificis, que passa dels 10.000 euros inicials de 2009 a 25.000 euros.

L'ajuda per a la rehabilitació de façanes podrà ascendir al 75% del pressupost amb un màxim de 1.000 euros per vivenda si dóna a un únic carrer, o de 1.200 euros si dóna a dos o més carrers o si es reforma amés la coberta. Les subvencions per als establiments en el centre històric podran cobrir fins el 50% de les despeses totals, amb un màxim de 5.000 euros per local. A més de les obres o reformes, també cobreixen les despeses per a l'inici de l'activitat i per a registres notarials o de la propietat. Igualment se subvencionen les inversions en mobiliari o equipament informàtic.

Ambdues ajudes cobreixen les actuacions realitzades entre l'1 d'octubre i el 31 de desembre de 2009, però que es paguen en 2010, i les que es duguen a terme enguany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.