Urbanisme

La CHX confirma que Traiguera no disposa de cabals per al nou PGOU

Assegura que ni tant sols té aigua garantida per als 1.704 habitants actuals

El govern estatal, en resposta a una pregunta del diputat d'Iniciativa en el Congrés, Joan Herrera, ha informat que els recursos hídrics de què disposa actualment el municipi de Traiguera —70.956 metres cúbics anuals— «resulten insuficients fins i tot per a atendre la població del nucli urbà consolidat, de manera que l'Ajuntament no disposa de cabals per a cap demanda addicional generada per al desenvolupament urbanístic inclòs en el concert previst del PGOU», segons la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX).

El nou PGOU de Traiguera, promogut per l'alcalde del PP, Carlos Roda, proposa passar dels 140.580 metres quadrats actuals de sòl urbanitzable a vora 8 milions de metres quadrats, i incrementar els 1.704 habitants actuals a 35.674.

El portaveu d'Iniciativa a les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha criticat aquesta previsió de «creixement desorbitat» i ha demanat un «replantejament general de l'urbanisme», tant a Traiguera com en altres municipis de la demarcació de Castelló amb PGOU similars «per no acabar hipotecant el seu futur per l'avarícia incontrolada de l'alcalde de torn».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]