Tiana aposta per remodelar els racons singulars en sintonia amb l'estat original

El govern de Tiana ha decidit remodelar els cinc espais singulars de la vila –les escales de l'església, les del carrer de Sant Francesc, la baixada de les escales, la plaça dels Peixos i la font del Ronyó– en sintonia amb l'estat original. Després de la polèmica que van suscitar els projectes –i que es va traslladar fins i tot a la xarxa social Facebook–, l'Ajuntament mantindrà la fisonomia actual en el pla de reforma d'aquests espais. «El govern és el màxim defensor d'aquests espais singulars de Tiana», assegurava fa uns dies l'alcalde, Emili Muñoz (Gent). Segons va explicar, la «idea mestra» que se seguirà en tot el procés de reforma serà «més remodelació que obra nova».

El consistori va convocar fa uns dies una reunió amb els veïns per explicar les obres –una reunió a la qual van assistir, segons el consistori, sis persones–. En la trobada es va informar de les deficiències actuals dels espais singulars i les mesures que l'Ajuntament tenia intenció de tirar endavant. A les escales de l'Església i les del carrer de Sant Francesc, així com la baixada de les escales, el govern municipal pretén adaptar la geometria dels graons, rehabilitar les escales i incorporar una barana central.

Pel que fa a la plaça dels Peixos, el projecte preveu la creació d'una rampa per facilitar l'accés a persones amb mobilitat reduïda, eliminant l'escala que hi ha. També es transformarà la bassa actual en un aquari per tal de garantir el «correcte manteniment fent dels peixos un referent» d'aquest espai. Muñoz va deixar clar que en cap cas es tocarà el pi que hi ha a la plaça. «L'objectiu és que la plaça, després de les obres, quedi al màxim com estava», va assegurar l'alcalde. Per altra banda, la font del Ronyó, que presenta un «envelliment general», s'adaptarà per facilitar el pas a vianants (s'eliminaran les escales) i es rehabilitarà la font que hi ha. El projecte també preveu recuperar els medallons per recollir possibles expressions artístiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.