L'Ajuntament de Canyelles ajorna la urbanització de Vora Sitges amb motiu de la crisi econòmica

Els veïns havien de pagar entre 12.000 i 40.000 euros a partir del setembre

Pressupostades en més de cinc milions d'euros, les obres de Vora Sitges han de millorar tant la imatge com els serveis de la urbanització. L'enllumenat elèctric, l'asfaltatge de tots els carrers –actualment, alguns encara no estan pavimentats– i la instal·lació d'una xarxa de clavegueram són algunes de les actuacions que preveu el projecte. Una cinquantena de veïns del sector van manifestar-se l'1 de juny davant de l'ajuntament per demanar al govern local una solució econòmica, tenint en compte l'actual època de crisi. El fet que molts propietaris de la urbanització siguin a l'atur dificulta el pagament del projecte. Els ciutadans també es van queixar de la passivitat de l'alcalde, Xavier Robert (PSC), a l'hora de donar-los informació i de reunir-se amb els ciutadans, i van demanar un projecte més modest.

Dificultats

Robert va anunciar que el projecte es paralitza sine die, aquest dimecres, a l'Ajuntament. «La dificultat de molts veïns per obtenir crèdits, encara que siguin modestos», va ser un dels arguments que va donar l'alcalde a l'hora d'explicar l'ajornament. El govern disposa d'informes financers i socioeconòmics que certifiquen que «no és bon moment per iniciar les obres», segons va reconèixer l'alcalde del municipi. La decisió vol «alleugerir l'angoixa d'un conjunt important de famílies i propietaris de Vora Sitges», segons Xavier Robert.

L'Ajuntament retornarà les quotes que alguns ciutadans de la urbanització ja han abonat, i preveu crear una comissió de seguiment formada per veïns de Vora Sitges. Aquesta comissió serà l'encarregada de valorar quan es pot tornar a posar en marxa el projecte d'urbanització.

«És possible que algunes persones no hi estiguin d'acord», va apuntar Robert amb referència a l'ajornament; en aquest sentit, l'alcalde va explicar que alguns veïns volen que les obres de millora s'executin com més aviat millor. En tot cas, l'alcalde va assegurar que tan sols es tracta d'ajornar el projecte, i no de retirar-lo. «És una obligació dels propietaris i de l'Ajuntament urbanitzar amb correcció urbanística el seu territori. El que s'ha fet a la urbanització Califòrnia s'ha fet a altres llocs», va dir.

L'alcalde també va assegurar que el projecte no es modificarà econòmicament per reduir costos com reclamaven alguns veïns. «Tot ha seguit el procés normatiu que calia», va dir Robert, que hi va afegir que s'ha trigat «més de tres anys» per tirar endavant les obres. Per l'alcalde, no és possible «que ara vingui un senyor a dir que la urbanització està en condicions, perquè no ho està. No hi haurà un replanteig», va afirmar l'alcalde, que només va defensar que el projecte inclogui «certes actualitzacions». L'Ajuntament de Canyelles preveu presentar-se a la pròxima convocatòria de la llei d'urbanitzacions per obtenir recursos econòmics per pagar el cost del projecte amb el suport de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.