Urbanisme

URBANISME

Autoritzen l'enderroc de la subestació de Fonteta

L'alcalde signa el projecte, com ordena el TSJC, però defensa la seva actuació

Els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat que la subestació elèctrica d'Endesa a Fonteta, construïda amb una llicència d'obres nul·la, s'ha de demolir. Un cop rebutjat el recurs d'apel·lació de l'empresa elèctrica, que demanava vuit mesos per garantir el servei dels abonats, el termini de trenta dies per demolir la instal·lació és a punt d'exhaurir-se.

Per controlar el compliment de la sentència, el jutjat contenciós número 1 de Girona ha requerit a l'alcaldia de Forallac “que informi cada mes de l'estat d'execució de la sentència”, explicava ahir l'advocat de la part denunciant, Eduard de Ribot. L'alcalde de Forallac, Josep Sala, explica que ja ha signat el projecte d'enderroc i que informarà el jutge de l'evolució del procés.

A banda, la fiscalia de Girona s'ha personat en l'actuació i ha requerit documents per investigar si es va incórrer en algun delicte per l'intent de legalitzar l'obra amb un decret d'alcaldia de l'agost del 2011, mesos després d'una altra ordre d'enderroc anterior.

L'alcalde defensa el tràmit

Sala defensa la tramitació i la llicència concedida l'any passat, després que la comissió territorial d'Urbanisme va aprovar el pla especial per a la instal·lació elèctrica, el document que faltava quan es va construir, el 2005, pel fet de ser un equipament d'abast supramunicipal. Els magistrats consideren la legalització a posteriori un “acte aliè al procés”.

L'alcalde rebutja que hagués prevaricat, com ha denunciat el regidor de l'oposició Josep Antoni Massuet al fiscal, i argumenta que si no hagués signat la llicència amb el pla especial aprovat, Endesa també l'hauria pogut acusar de prevaricar.Pel que fa a l'empresa elèctrica, estudia quines alternatives legals resten per evitar l'enderroc de la instal·lació i la manera de garantir el servei als abonats amb vista a la temporada d'estiu. Tot i així, Sala apunta que el TSJC no s'ha pronunciat sobre la possibilitat de convalidació de la llicència irregular amb la concedida després de resoldre la qüestió del pla especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.