Economia

Seat avança a aquest 2007 l’objectiu d’obtenir beneficis, un any abans del previst

Automoció

Els bons resultats de Seat durant els primers nou mesos del 2007 són fruit del pla de millora promogut pel seu president, Erich Schmitt, fins al punt que aquest mateix any la marca de Martorell podria aconseguir beneficis.
El resultat operatiu positiu arribaria “un any abans del previst”, segons va fer saber el grup automobilístic Volkswagen (VW) en un comunicat difós ahir des de la localitat del Baix Llobregat. Des de Wolfsburg, a la Baixa Saxònia, van destacar “la millora de resultats gràcies a les noves mesures”, en referència al pla de Schmitt.

Les últimes previsions pronosticaven que els números verds no arribarien a la filial catalana de Volkswagen fins a finals del 2008, però la reducció del 90% de les pèrdues entre gener i setembre han portat VW a pensar que el desembre del 2007 Seat podria deixar de ser el seu “fill problemàtic”. Seat va reduir les pèrdues operatives en 109 milions d’euros i va situar els números vermells en 12 milions d’euros. Els ingressos bruts de Seat van ser de 4.450 milions d’euros durant el mateix període.

Pel que fa al volum de vendes, Seat també va aconseguir reduir-ne el descens un 1,3% amb un total de 319.500 vehicles venuts. El model amb més sortida al mercat continua sent l’Ibiza amb 130.000 unitats, seguit del León amb 90.000 unitats i de les diferents variants de l’Altea, que en el seu conjunt va vendre 60.000 unitats.

Beneficis multimilionaris
Els resultats globals del grup VW durant els tres primers trimestres del 2007 van superar tots els pronòstics i també han contribuït a avançar en un any les previsions més optmistes, reservades per a finals del 2008. D’aquesta manera, VW no descarta superar els 5.100 milions d’euros de beneficis abans d’impostos amb el tancament de l’any. De moment, entre gener i setembre el principal fabricant d’automòbils europeu va registrar uns beneficis nets de més de 2.900 milions d’euros, més del doble que el mateix període de l’exercici anterior.

“Aquest any, el consorci Volkswagen vendrà més de sis milions de vehicles per primera vegada”, es podia llegir en una nota signada ahir a Wolfsburg. Volkswagen ja ha venut 4,6 milions de vehicles el 2007, “un èxit al qual han contribuït totes les marques del grup”.

Els resultats operatius d’Audi van ser de 1.800 milions i els de Skoda, la filial txeca de VW, van ser de 526 milions. “Mantindrem el nostre curs d’èxit. Tenim automòbils excel·lents, treballadors motivats, una posició forta al mercat i una base financera sòlida”, va assegurar el director financer Hans Dieter Pötsch.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OCDE

L’OCDE eleva tres dècimes la previsió de creixement del PIB espanyol

economia

Banc Sabadell puja a borsa mentre el País Valencià veu perillar la seva seu

barcelona
economia

Els llocs de treball al Vallès Oriental van a l’alça el primer trimestre de 2024

GRANOLLERS
estats units

La Fed no cedeix i manté els tipus en el seu nivell més alt dels darrers vint anys

barcelona
CONFLICTE LABORAL

La plantilla de Llansà talla la N-260 i manté la vaga en defensa dels acords

LLANÇÀ

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona